Biden: "Trump adaylığını koymasaydı aday olur muydum emin değilim"

Biden, ikinci dönem için yeniden seçilen en yaşlı ABD başkanı olmak istiyor

(AP)

ABD Başkanı Joe Biden salı günü bir grup Demokrat bağışçıya, eski başkan Donald Trump gelecek yılki genel seçimde başkanlığı yeniden kazanmaya çalışmasaydı 81 yaşında yeniden aday olmaya karar vermeyebileceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerika'nın bugüne kadarki en yaşlı başkanı Biden, Beyaz Saray'da 4 yıl daha görev yapmak için seçilmek istiyor ve başarırsa görev süresi 86 yaşındayken dolacak. Trump, üç yıl önce kaybettiği adama karşı Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 başkanlık adaylığı için kampanyasını başlattıktan 6 ay sonra Biden, nisanda yeniden seçilmek için yarışacağını açıklamıştı. 

46. Başkan'ın ilerlemiş yaşı, az sayıda Demokrat'ın, kendisini eleştirenlere göre Trump'ı kolayca alt edebilecek daha genç ve muhtemelen daha dinç bir aday lehine kenara çekilmesi çağrısında bulunmasına yol açtı.

Ancak salı günü Boston yakınlarında bir bağış toplama etkinliğinde konuşan Biden, yeni nesil lehine kenara çekilmemesinin nedeninin Trump'ın siyaset sahnesindeki ısrarı olduğunu söyledi.

Eğer Trump adaylığını koymasaydı aday olur muydum emin değilim. Ama onun kazanmasına izin veremeyiz.

Biden halihazırda kamuoyu yoklamalarının çoğunda hakkında iki kez azil süreci başlatılan ve soruşturma açılan selefinin gerisinde kalıyor. 2020'de kazanan koalisyonunun önemli oy blokları, Hamas'a karşı iki aydır süren savaşta İsrail'e verdiği güçlü destek nedeniyle Biden'a desteklerini azalttı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU