Ünlü aktöre cinsel saldırı davası açıldı

Jane Doe, oyuncuyu 2015'te New York'taki lüks bir teras restoranında kendisine saldırmakla suçluyor

Jamie Foxx (Reuters)

New York'un Hayatta Kalan Yetişkinler Yasası'nın (Adult Survivors Act/ASA) 24 Kasım Cuma günü sona ermesinden önce bu hafta bir yığın dava açılırken, cinsel saldırı iddialarıyla karşılaşan son yıldız Jamie Foxx oldu.

ASA, saldırının ne zaman gerçekleştiğine bakılmaksızın bir saldırıdan kurtulan kişilerin çıkıp yaşadıklarını anlatması için bir yıl süreyle bir pencere açmıştı.

The Independent'ın eriştiği yeni mahkeme belgelerinde Jane Doe (İngilizcede adı bilinmeyen veya açıklanmayan kadınlara verilen temsili isim -çn.) diye anılan davacı, Foxx'u (gerçek adı Eric Marlon Bishop) Ağustos 2015'te New York'taki Catch restoranının terasında kendisine saldırmakla suçluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent yorum için Foxx'un temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Davada restoran, çalışanları ve Catch Hospitality Group'un kurucu ortağı Mark Birnbaum da davalı listesinde yer alıyor. Davacı, jüriyle yargılamanın yanı sıra cezai ve uğradığı zarardan dolayı tazminat talep ediyor.

Dava dilekçesinde yaşandığı iddia edilen olayın meydana geldiği gece kadın ve bir arkadaşı, Foxx ve Birnbaum'un yanındaki masada oturuyormuş. Davacı, 55 yaşındaki Foxx'tan bir özçekim istediğini ve Foxx'un da kendisine şu yanıtı verdiğini söylüyor:

Elbette bebeğim, ne istersen.

Dilekçede Foxx'un daha sonra "Vay canına, süper model gibi vücudun var" ve "Çok güzel kokuyorsun" diyerek davacıya iltifat etmeye başladığı belirtiliyor.

Davacı, Foxx'un bunun ardından kendisini terasın daha tenha bir yerine götürerek burada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ediyor.

Dava dilekçesinde davalılar arasında yer alan bir güvenlik görevlisinin olaya tanık olduğu fakat müdahale etmediği öne sürülüyor.

Belgelerde bu olayın sonucunda kadının "ciddi duygusal sıkıntı ve kaygı, aşağılanma, utanç, travma sonrası stres bozukluğu ve başka fiziksel ve duygusal zararlara maruz kaldığı ve kalmaya devam ettiği" belirtiliyor.

Dava dilekçesinde Birnbaum ve Catch NYC'nin saldırıya imkan sağladığı ve çalışanlarını yeterince denetlemediği iddia ediliyor.

The Independent yorum için Catch Hospitality Group'la temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Foxx'a açılan dava, uygunsuz cinsel davranış iddialarını içeren davalarda zamanaşımı uygulamasını geçici olarak kaldıran ASA aracılığıyla kamuoyunda tanınan birine açılan en son dava.

Çarşamba günü açılan bir başka davada eski bir model, Guns N' Roses'ın solisti Axl Rose'u 1989'da kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçlamış, Rose ise iddiayı reddetmişti.

ASA, Çocuk Mağdurlar Yasası'nın 2019'da kabul edilmesini takiben çıkmıştı. Her iki düzenleme de mağdurların kendilerine saldırdığını iddia ettikleri kişilere dava açabilmesi için bir yıllık süre sağlıyor.

 

Herhangi bir cinsel saldırıya uğramanız halinde Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Alo 183 hattından ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinden destek isteyebilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU