Dünyanın en ince oteli: "Konaklamaya yeni bir bakış açısı getirdik"

5 katlı otelin 7 odası var

Otel, Orta Cava eyaletindeki Merbabu Yanardağı'na bakıyoru (PituRooms)

Endonezya'da hizmet veren dünyanın en ince oteli, yaklaşık 2,8 metre genişliğinde.

PituRooms adlı otelin mimarı Ary Indra, binayı Orta Cava eyaletindeki Salagita şehrinde, tuhaf boyutları nedeniyle kimsenin satın almak istemediği bir arazide inşa ettiklerini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin tanınmış medya kuruluşlarından CNN'e konuşan mimar, 5 katlı otelde 7 odanın olduğunu belirtti. 

Mimarlık firması Sahabat Selojene'nin kurucusu Indra, her odada çift kişilik bir yatakla duşu ve tuvaleti olan küçük bir banyonun yer aldığını söyledi. 

Endonezyalı sanatçılar ve iç mimarlar tarafından tasarlanan odaların kendilerine has dokusu olduğunu ifade eden Indra, "Buraya gelenlerin Salatiga'yı yeni şekilde deneyimlemesini istiyorum" dedi.

Mimar, otelin işletmesini kendi kurduğu bir ekiple yürüttüğünü belirterek, başkent Cakarta'nın yaklaşık 480 kilometre güneydoğusunda kalan Salagita'ya daha fazla kişiyi çekmek istediklerini söyledi.
 

otel.jpg
Odaların iç dizaynları farklılık gösterebiliyor (PituRooms)


Aralık 2022'de hizmete açılan otelde çoğunlukla Endonezyalıların kaldığını ifade eden Indra, bu sektördeki anlayışa yeni bir bakış açısı getirdiklerini belirterek, "Teknik sıkıntılar yaşadık ama asıl sorun, konaklama sektöründe hakim olan 'en büyük, en yüksek ve en lüks' gibi üstünlük belirten kelimelere alışkın tipik zihniyetti. Bizse en ince oteliz" dedi.


Independent Türkçe, CNN, Dezeen

DAHA FAZLA HABER OKU