Netflix'in korku dizisindeki lanet, çok öncelere dayanıyormuş

Kaderleri onlar doğmadan mı belirlendi?

Sevilen yapım 12 Ekim'de vizyona girdi (Netflix)

Netflix'in dizisi Usher Evi'nin Çöküşü'ne (The Fall of the House of Usher) dair ortaya atılan bir teoriye göre Madeline ve Roderick, Verna'yla anlaşma yapmadan önce lanetlenmiş olabilir. 

Yönetmen koltuğunda Mike Flanagan'ın oturduğu, Edgar Allan Poe'nun aynı adlı eserinden uyarlanan dizi, son dönemin en popüler yapımlarından oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

8 bölümlük gerilimde, Roderick Usher'ı canlandıran Bruce Greenwood'un yanı sıra Carla Gugino, Kate Siegel, Henry Thomas, Zach Gilford, Carl Lumbly, Samantha Sloyan, T'Niah Miller, Rahul Kohli, Michael Trucco, Annabeth Gish, Robert Longstreet ve Katie Parker gibi isimler rol aldı.

Usher Evi'nin Çöküşü, gayri meşru yollarla zengin olmuş aşırı zengin bir aileyi konu alıyor.

Dizide ilk sahnelerden itibaren sık sık geçmişe gidilerek hikayenin nasıl başladığı izleyiciye aktarılıyor.

Biyolojik babaları sebep olmuş olabilir

İşlediği suçlar nedeniyle yargılandığı sırada, Roderick'in çocukları gizemli ve vahşi şekillerde ölmeye başlıyor.

Kısa sürede bu ölümlerin, Gugino'nun canlandırdığı Verna adlı karakterin yeniden ortaya çıkışıyla bağlantılı olduğu görülüyor.

1979'un yılbaşı arifesinde bağlayan gece, Roderick ve Madeline'in Verna'yla tanıştı. Verna'nın ailenin son yaşadıkları üzerinde nasıl bir etkiye sahip olduğu, o gece yaşananların ortaya çıkmasıyla anlaşıldı.

Fakat bir teoriye göre Verna'nın laneti, Madeline ve Roderick'in onunla anlaşıp ölüm fermanlarını imzalamalarından çok daha önce de ailenin üzerindeydi. 

Buna göre, Roderick ve Madeline'in biyolojik babası William Longfellow, Usherlardan daha önce Verna'yla anlaşma masasına oturmuş olabilir.

Her anlaşması çocukların geleceğini belirledi

Roderick'in Verna'yla yaptığı anlaşma, çocuklarının kaderini etkiledi.

Buna göre, Longfellow'un da Verna'yla yaptığı takasın Madeline ve Roderick'in kaderini onlar zengin olmadan çok önce belirlediği anlamı taşıyabilir.  

Eğer bu teori doğruysa akıllara iki soru geliyor:

Madeline ve Roderick, her zaman önceden başkaları tarafından şekillendirilmiş hayatlarını mı yaşadılar yoksa laneti bozup, babalarıyla aynı kaderi paylaşmaktan kaçabilirler miydi?

Roderick ve Madeline'in kaderlerinin babalarının yaptığı anlaşmayla doğrudan bağlantılı olup olmadığı bir yana, Verna'nın iki kardeşi yakından takip ettiği ekrana yansıyor.

Verna, iki kardeşin sıradan bir hayata mı sahip olacakları yoksa babaları gibi yozlaşmış bir adamın izinden mi gideceklerini görmek için beklemiş olabilir. 

İzlenme süresiyle birinci

Usher Evi'nin Çöküşü, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 90 gibi yüksek bir puan aldı. 

Öte yandan dizi, 9 ila 15 Ekim'de aynı platformda yayımlanan Suits'in 1,13 milyar dakikasını, 1,23 milyar dakikalık izlenme süresiyle geride bırakarak ilk sıraya yerleşti.


Independent Türkçe, Screen Rant, Hollywood Reporter 

DAHA FAZLA HABER OKU