Nolan rekor kıran Oppenheimer'ın gişe başarısını yorumladı

Oppenheimer, dünya çapında 948 milyon dolar gişe hasılatı elde etti

Eleştirmenler, Oppenheimer'ın başrolündeki İrlandalı aktör Cillian Murphy'nin performansına hayran kaldı (Universal Pictures) 

Oppenheimer'ın yönetmeni Christopher Nolan, filminin gişedeki başarısını değerlendirdi. 

Üç saat süren biyografik film, J. Robert Oppenheimer'ın hayatını ve Manhattan Projesi'ndeki rolünü anlatıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem eleştirmenler ve hem de izleyicilerin çok beğendiği Oppenheimer, dünya çapında 948 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Variety'ye röportaj veren Nolan, gişe canavarı Oppenheimer'ın eşi görülmemiş başarısı hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Yönetmen, Oppenheimer'ın "zamanlaması doğru olan" filmlerden biri olduğunu itiraf etti. Nolan, Oppenheimer'ın gişe rakamlarının "izleyicilerin daha önce görmedikleri şeyleri aradıklarını" ortaya koyduğunu da ekledi.

Bazı filmlerde zamanlamanız hiç tahmin edemeyeceğiniz şekilde doğru oluyor. Bir film yapmaya başladığınızda, vizyona girmesine iki ya da üç yıl vardır, dolayısıyla seyircinin ilgisi açısından hareketli bir hedefi vurmaya çalışırsınız. Ama bazen bir dalga yakalıyorsunuz ve anlattığınız hikaye insanların beklediği bir hikaye oluyor.

"Yenilik arzusunu inkar edemezsiniz"

Gişe rakamlarının, izleyicilerin daha önce görmedikleri şeyleri aradıklarını açıkça ortaya koyduğunu söyleyen 53 yaşındaki yönetmen ekledi:

Stüdyo yöneticilerinin seri filmlerin sonsuza kadar devam edebileceği ve başarılı olacağını düşünmelerinin harika bir şekilde güven verici olduğu bir dönemden geçtik. Ancak sinemaseverlerin yenilik arzusunu inkar edemezsiniz.

Nolan'ın filmi tüm zamanların en yüksek hasılat yapan biyografik filmi olarak rekor kırdı. 

Oppenheimer, aynı zamanda Barbie ve Süper Mario Kardeşler Filmi'nin (The Super Mario Bros. Movie) ardından 2023'ün en çok hasılat yapan üçüncü filmi oldu.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU