Leonardo DiCaprio, Dolunay Katilleri'nde başka bir rolde oynayacakmış

Değişiklik Dicaprio ve filmin yazarı arasındaki "tartışmalar" sonucu gerçekleşmiş

Lily Gladstone, Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio, Dolunay Katilleri'nde (Apple TV+)

Dolunay Katilleri'nde (Killers of the Flower Moon) Leonardo DiCaprio'nun aslında farklı bir karakteri canlandırması planlanmış.

Sinemacı Martin Scorsese'yle toplam 8 kez çalışan aktör, David Grann'ın büyük beğeni toplayan yeni uyarlamasında Ernest Burkhart rolüyle seyircilerin karşısına çıkıyor.

Filmde Ernest, kötü niyetli çiftlik sahibi William Hale'in (Robert De Niro) yeğeni ve 1920'lerde topraklarında petrol bulunmasının ardından teker teker öldürülmeye başlanan, Oklahoma eyaletine bağlı Osage County'deki Osage Kızılderili kabilesinin bir üyesi olan Mollie'yle (Lily Gladstone) evli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak DiCaprio başlangıçta Ernest'i oynaması için işe alınmamıştı; bunun yerine, J. Edgar Hoover tarafından cinayetler dizisini araştırmak üzere Oklahoma'ya gönderilen FBI ajanı Tom White rolünü oynayacaktı. Rol nihayetinde Jesse Plemons'a gitti.

Senaryo yazarı Eric Roth (Forrest Gump, Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi [The Curious Case of Benjamin Button]), Kasım 2020'de Script Notes podcast'inde, Para Avcısı (Wolf of Wall Street) yıldızıyla farklı bir karakteri oynama talepleri üzerine "tartıştığını" söylemişti.

Leonardo tartıştığımız bazı şeylerin değişmesini istedi. [Tartışmaların] yarısını o kazandı. Yarısını ben kazandım. Yani böyle şeyler oluyor.

Grann'ın kurgu-dışı kitabında olduğu gibi senaryo da hikayeyi aslında White'ın gözünden anlatıyordu. Ancak senaryo, Ernest'i hikayenin merkezine yerleştirmek için yeniden yazıldı ve halihazırda sinemalarda olan yapımın son halinde Tom White film başladıktan yaklaşık iki saat sonra beyazperdede görünüyor.

Plemons'ın üç buçuk saat süren Dolunay Katilleri'nde rol alabilmek için Jordan Peele'in Hayır'ından (Nope) ayrılmak zorunda kaldığı bildirildi. Aktör, Steven Yeun'a giden rolü oynayacaktı.

Scorsese senaryodaki değişikliği Osage kabilesi üyelerinin bakış açısına daha fazla odaklanma isteğine bağladı.

Ünlü yönetmen, IndieWire'a şöyle konuştu:

Bunun gerçekten de filmin kalbi olduğunu fark ettik. Osage'larla pek çok kez görüştüm ve onları tanıyan, Ernest'in torununun torununun torunu olan Margie Burkhart'tan onları dinledim. Sürekli olarak 'Unutmayın, bu iş kötüler ve kurbanlar kadar basit değil' diyordu. Mollie ve Ernest'in birbirlerine aşık olduklarını unutmamalısınız. Ve senaryonun diğer hali üzerinde çalışırken bunu aklımdan çıkarmadım.

'Eğer aşıklarsa bunu da göstermeliyiz' dedim. Ve sonra bu, Büro soruşturmasının tüm entrikalarını göstermek açısından zorlaştı.

Dolunay Katilleri halihazırda sinemalarda ve kasımda Apple TV+ üzerinden izlenebilecek.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU