Korku dizisinin yaratıcısı, gizemli karakterin kilit noktasını açıkladı

12 Ekim'de gösterime giren dizi, Netflix'te geçen haftanın en çok izlenenlerinden biri oldu

Usher Evi'nin Çöküşü, her biri Amerikalı şair ve yazar Edgar Allan Poe'nun eserlerinin isimlerini taşıyan 8 bölümden oluşuyor (Netflix)

Usher Evi'nin Çöküşü'nün (The Fall of the House of Usher) yaratıcısı Mike Flanagan, gizemli Verna karakteriyle ilgili önemli bir noktaya açıklık getirdi.

Daha önce Tepedeki Ev (The Haunting of Hill House) ve Geceyarısı Ayini (Midnight Mass) dizilerini yaratan Flanagan, Edgar Allan Poe'nun eserini uyarlayarak Roderick Usher adında yozlaşmış bir ilaç şirketi CEO'sunun hikayesini anlatıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tam da işlediği suçlar nedeniyle dava edildiği sırada, Roderick'in çocukları gizemli ve akıllara kazınacak derecede şiddetli bir şekilde ölmeye başlıyor. Kısa sürede bu ölümlerin, Carla Gugino'nun canlandırdığı Verna adlı karakterin yeniden ortaya çıkışıyla bağlantılı olduğu ortaya çıkıyor.

Netflix'in resmi sitesindeyse dizinin konusu kısaca şöyle özetleniyor:

Servetlerini ve geleceklerini sağlama almak isteyen iki zalim kardeşin kurduğu aile hanedanlığı, mirasçılarının tuhaf nedenlerle birer birer ölmesiyle dağılmaya başlar.

Usher Evi'nin Çöküşü'nün başrollerinde Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnell, Henry Thomas, Kate Siegel ve Mark Hamill gibi ünlü isimler yer alıyor.

Dizi boyunca Verna, Usher'ın çocuklarının vahşi sonlarından kaçınmalarına yardımcı olabilecek uyarılarda bulunuyor. 

Tumblr'daki bir hayranı, Flanagan'a Usher çocuklarının bu uyarıları dinlemeleri halinde olayların nasıl ilerleyeceğini sordu.

Flanagan, Roderick'in çocuklarının Verna'nın uyarısını dikkate almaları halinde huzur içinde öleceklerini doğruladı. Dizinin yaratıcısı, Lenore'un huzurlu ölümünü örnek gösterdi:

Eğer çocuklar Verna'nın tavsiyesini dinlemiş olsaydı, Lenore gibi huzurlu bir şekilde ölürlerdi.

12 Ekim'de gösterime giren Usher Evi'nin Çöküşü, ilk haftasında en çok izlenenler arasına girmeyi başardı. 

Bir haftada 6 milyon 300 bin görüntüleme alan dizi, halen Netflix'te izlenebilir.


Independent Türkçe, ScreenRant, flanaganfilm.tumblr.com

DAHA FAZLA HABER OKU