Martin Scorsese, De Niro ve DiCaprio'dan sonraki ilham kaynağını açıkladı

Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio gibi oyuncularla uzun soluklu işbirliklerinin tadını çıkaran sinemacı görünüşe göre artık ilhamını başka yerlerde buluyor

(AFP)

Martin Scorsese, çektiği bir TikTok videosunda yeni "ilham perisi" olarak schnauzer cinsi küçük bir köpeği seçti.

Yıllar boyunca Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio gibi çeşitli oyuncularla uzun soluklu işbirliklerine imza atan sinemacı, bu neşeli videoyu kızı Francesca'nın TikTok hesabıyla kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Video, 80 yaşındaki Scorsese'nin kameraya "Anlaşılan uzun zamandır çalışıyorum, film yapıyorum. Neredeyse 50 yıldır. Çok uzun yıllar boyunca bir ilham perim oldu, Robert De Niro'yla 10 film çektim. Bir diğer ilham perim Leonardo DiCaprio olağanüstüydü, onunla şimdiye kadar 6 film yaptık" diye konuşmasıyla başlıyor.

Ellen Burstyn'den Paul Newman'a, Michelle Pfeiffer'dan Margot Robbie'ye kadar yıllarca harika oyuncularla çalıştım. Tüm bu isimler. Ve artık bir değişikliğe ihtiyaç duyduğumu hissediyorum. Daha ileriye, başka bir seviyeye taşıyabileceğim bir şey bulmam gerekiyor.

Bu noktada video, karşısında oturup önüne bakan köpeğe geçiyor.

Daha sonra köpeğin "seçmelerine" geçen Scorsese, dört ayaklı oyuncu hakkında "olağanüstü şeyler duyduğunu" söylüyor.

Yönetmen "Bana korkuyu göster" diye talimat veriyor.

Bana hüznü göster. Bana sevgiyi göster. Bana sınırları aşmayı göster. Bana biraz daha fazlasını vermeni istiyorum.

Scorsese nihayetinde kayıtsız köpeğe "Rol senin" diyor.

De Niro ve DiCaprio, yönetmenin Türkiye sinemalarında 20 Ekim'de gösterime girecek yeni filmi Dolunay Katilleri'nde (Killers of the Flower Moon) Lily Gladstone'la birlikte başrollerde alıyor.

 


Film, Oklahoma'ya bağlı Osage County'deki Osage Kızılderili kabilesi çevresinde 1920'lerde meydana gelen bir dizi cinayete odaklanıyor.

The Independent'taki 5 yıldızlı eleştirisinde Clarisse Loughrey şöyle yazdı:

Martin Scorsese'nin Dolunay Katilleri, Köstebek (The Departed) kadar Sıkı Dostlar'ın (Goodfellas) da yoldaşı olsa da Amerika'nın uzun zamandır yüzleşmeyi reddettiği bir gangsterlik türüyle, parasal kazanç sağlamak için yerli halkından çalmaya ve onları katletmeye yönelik örgütlü bir çabayı ele alıyor.

DiCaprio ve De Niro'nun filmde ağırlıklı olarak yer almasına rağmen Dolunay Katilleri, esasen yapımda danışman, zanaatkar ve oyuncu (açıklık getirmek gerekirse Gladstone, Osage değil, Karaayaklar ve Nimiipuu soyundan geliyor) rollerinde yoğun bir şekilde çalışan Osage halkının bakış açısı etrafında şekilleniyor. [...] Tarihin bu sessiz kıyamet anlatısında, beyaz Amerika'nın yıkımı kendi sınırlarında sona ermeyecek, nihayetinde kendisini de tüketecek.

Dolunay Katilleri, 20 Ekim'de sinemalarda ve ardından Apple TV+'ta gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU