Serinin hayranları Testere X'in silinmiş sahnesine bayıldı

Testere X'in yazarı, ürkütücü sekansın senaryosunu paylaştı

Kevin Greutert'in yönettiği filmin başrollerinde Tobin Bell, Shawnee Smith (üstte) ve Synnøve Macody Lund yer alıyor (Lionsgate)

Testere X'in (Sax X) yazarı Josh Stolberg, son filmde yer alan ve serinin başka bir filmine gönderme yapan sahnenin kesildiğini açıkladı. 

Testere serisinin son filmi, John Kramer'ın kanser için mucizevi bir tedavi öneren dolandırıcıları tuzağa düşürdüğü ilk iki yapım arasında geçiyor. 

Film, özellikle Shawnee Smith'in Amanda rolüyle geri dönmesiyle serinin birçok filmine de gönderme yapıyor.

Senarist Josh Stolberg, Testere X'te izleyicileri Testere 6'ya (Saw 6) geri götürecek kesilmiş bir sekansı ortaya çıkardı.

Stolberg, şöyle yazdı:

Testere hayranları için eğlenceli bir haber... Yeni filmin ilk taslağında şöyle bir sahne vardı.

Stolberg'ün paylaşımına göre sahne, John Kramer nam-ı diğer Jigsaw'un piranalarla dolu bir tankla birine işkence etmesini içerecekti. Bu kişinin, seride Peter Outerbridge'in canlandırdığı William Easton için çalışan bir sigorta satıcısı olduğu ortaya çıkacaktı.

Bu sahne son filme gönderme yapacak ve serinin tüm filmlerini birbirine daha sıkı bağlayacaktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Testere 6 ve Testere X tematik olarak birbiriyle bağlantılı çünkü her iki filmde de John'un kanser teşhisinden faydalananlardan intikam alması anlatılıyor. 

Testere 6'da William'ın John Kramer'a Norveç'te deneysel bir kanser tedavisi için ödeme yapma girişimlerinde yardımcı olmadığı ortaya çıkıyordu. 

Bu tedavi, son filmin konu ettiği dolandırıcılıkla sonuçlanıyor ve iki hikayenin birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.

Filmin hayranları, Stolberg'ün paylaşımı karşısında heyecanlarını gizleyemedi. Bazı korku hayranları DVD'deki genişletilmiş kurguda bu sahneyi görmek istediklerini belirtirken kimileri de "Bu sahneye bayıldım" ifadelerini kullandı.

Testere X, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 82 puan alarak serinin en beğenilen filmi olmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU