Baba'nın yönetmeni, ona göre "yaşayan en büyük sinemacı"yı açıkladı

Coppola, "Yeni filmi her düzeyde başarılı" dedi

Coppola'nın üç saatlik başyapıtında başroldeki Marlon Brando, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı (Paramount)

Francis Ford Coppola'ya göre Martin Scorsese modern sinemanın gerçek "babası".

Kült klasik Baba'nın (The Godfather) yönetmeni Coppola, Instagram hesabından eski dostu Scorsese'yi "dünyanın yaşayan en büyük sinemacısı" diye nitelendirdi. 

84 yaşındaki Coppola, Scorsese'nin yakında vizyona girecek filmi Dolunay Katilleri'nin (Killers of the Flower Moon) fragmanına da yer verdi.

Amerikalı yönetmen, "Kadim dostum Martin Scorsese'nin bu ay vizyona girecek yeni bir filmi var, Dolunay Katilleri" diye yazdı ve ekledi: 

O harika bir insan ve dünyanın yaşayan en büyük sinemacısı. Yeni filmi her düzeyde başarılı.

Dolunay Katilleri'nde Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro, 1920'lerin Oklahoma'sında Osage halkının petrol rezervlerinin peşindeki dolandırıcıları canlandırıyor. Lily Gladstone ise DiCaprio'nun eşi rolünde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Coppola kısa süre önce Adam Driver, Talia Shire, Shia LaBeouf ve Dustin Hoffman'ın rol aldığı, kendi finanse ettiği Megalopolis'in prodüksiyonunu tamamladı.

80 yaşındaki Scorsese ve Coppola, birbirlerinin çalışmalarına duydukları hayranlığı sık sık dile getiriyor. 

Scorsese, Esquire için yazdığı bir görüş yazısında Baba 2'yi (The Godfather Part II) en sevdiği Coppola filmi olarak nitelendirmişti. 

İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, aile dramının "bir senfoni gibi kurgulandığını ve büyük bir orkestra şefinin orkestrasını yönettiği gibi bir usta tarafından yönetildiğini, lirizmin en yüksek noktalarına ulaştığını" yazmıştı.

Scorsese sözlerine şöyle devam etmişti: 

Projenin azmine, Shakespearevari genişliğine, Amerikan rüyasının çözülüşünü tasvir eden trajik melankolisine hayranım... Özellikle film içindeki film, genç Vito Corleone'nin hikayesi ve Sicilya'dan Aşağı Doğu Yakası'na yaptığı yolculuk beni derin ve kişisel bir şekilde etkiledi. Belki de bu yolculukta büyükannem ve büyükbabamdan bir parça gördüm; belki eski mahallemi tanıdım; belki de bir rüyanın kabusa dönüşmesinin hüznünü paylaştım.

Coppola da aynı Esquire yazısında, Kızgın Boğa'nın (Raging Bull) en sevdiği Scorsese filmi olduğunu ifade etmişti.


Independent Türkçe, Indiewire, Far Out Magazine

DAHA FAZLA HABER OKU