Steve Martin, Harry Potter'la tanınan oyuncuya yumruk attığı iddiasını reddetti

Margolyes, yeni anı kitabında "korkunç" komedyenle çalışma deneyimini anlattı

(Warner Bros)

Steve Martin, Küçük Korku Dükkanı'nın (Little Shop of Horrors) setinde Miriam Margolyes'e "yumruk attığı" iddialarını reddetti.

Sözünü sakınmamasıyla bilinen Harry Potter yıldızı, Oh Miriam!: Stories from an Extraordinary Life (Ah Miriam! Olağanüstü Bir Yaşamdan Öyküler) adlı ikinci anı kitabında, Frank Oz'un 1986 yapımı müzikal filminde Martin'le çalışırken yaşadığı "rahatsız edici" deneyimi paylaştı.

Martin filmin kötü karakterlerinden olan sadist dişçi Orin Scrivello'yu canlandırırken Margolyes de onun resepsiyonisti rolündeydi. Dentist! adlı müzikal performansta Orin, sekreterinin yüzüne yumruk atıp daha sonra da suratına kapıyı çarparken, hastalarına da acı çektiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan 82 yaşındaki Margolyes otobiyografisinde, "korkunç" Martin'in çekimler sırasında gerçekten "yumruk ve tokat atarak [kendisini] yere düşürdüğünü" öne sürdü.

Only Murders in the Building'in yıldızıysa The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada Margolyes'in olaylarla ilgili anlattıklarını yalanlayarak bu sahneyi çekerken "aşırı derecede dikkatli" davrandığını söyledi.

78 yaşındaki Martin, "Miriam Margolyes'in Küçük Korku Dükkanı'ndaki sahnemize dair pejoratif anlatımını ilk okuduğumda şaşırdım" dedi.

Benim hatırladığım, iyi iletişim kuran profesyonel oyunculardık.

Ancak ona zarar verdiğim ya da tehlikeli sahneleri canlandırırken bir şekilde dikkatsiz davrandığım ima edildiğinde, buna karşı çıkmak durumundayım. Sahte yumruk sahnesinde AŞIRI DERECEDE dikkatli davrandığımı hatırlıyorum ki buna benzer herhangi bir sahnede de aynı dikkati gösterirdim.

 

Küçük Korku Dükkanı
Steve Martin ve Miriam Margolyes, Küçük Korku Dükkanı'nda (The Geffen Company)


The Independent yorum için Margolyes'in temsilcileri ve yayıncısıyla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Margolyes, Oh Miriam!'da Martin için "Muhteşem olduğu inkar edilemez ama bana karşı korkunç" ifadelerini kullandı.

Oyuncu "Bütün gün suratıma açılan kapılar çarptı; sevimsiz ve pişmanlık göstermeyen Steve Martin tarafından defalarca yumruklandım, tokatlandım ve yere serildim (belki de metot oyunculuğu yapıyordu) ve eve şiddetli bir baş ağrısıyla, aksi bir halde döndüm" diye anlattı.

Sanat uğruna hiç acı çekmediğim söylenmesin.

Anı kitabının başka bir yerinde Margolyes, 1993 yapımı Masumiyet Çağı'nda (The Age of Innocence) birlikte çalışırken "bitkin" haldeki Martin Scorsese'ye memelerini gösterdiğini anlatıyor.

Margolyes'in "en nefret ettiği" kişilerden, "ukala" Mick Jagger'la karşılaşmasına kadar kitabın en büyük 11 ifşasını, The Independent'ın hazırladığı yazıdan okuyabilirsiniz.

Oh Miriam!: Stories from an Extraordinary Life artık raflarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU