Hamideti’den Sudan krizinin çözümüne ilişkin açıklama

HDK Komutanı Muhammed Hamdan Daklu (Hamideti), krizi sona erdirmek için önerilen tüm girişimleri birleştirmenin önemini vurguladı

HDK Komutanı Muhammad Hamdan Daklu (Arşiv- Reuters)

Sudan Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) Komutanı Muhammed Hamdan Daklu (Hamideti), Cidde Müzakere Platformu'nun ülkedeki çatışmayı sona erdirme yoluna bağlılığını vurgulayarak krizi sona erdirmek için önerilen tüm girişimlerin birleştirilmesi çağrısında bulundu.

Daklu X platformundan (eski adı Twiiter) yaptığı açıklamada, Afrika Birliği (AfB) Dönem Başkanı Komor Adaları Devlet Başkanı Gazali Osmani ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sudan’da devam eden savaş ve insani durum gelişmelerini ele aldıklarını söyledi.

ANA haber ajansına göre Daklu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cidde Platformu'na ve Afrika Birliği'nin çabalarına olan bağlılığımızı, önerilen tüm girişimleri memnuniyetle karşıladığımızı ve bunları birleştirmenin önemini teyit ettim.”

Cidde Platformu, 15 Nisan’da Sudan'da savaşın patlak vermesinden birkaç hafta sonra, mayıs ayında Suudi Arabistan ile ABD sponsorluğunda başlatıldı.

Platform, iki taraf arasında bir dizi ateşkes sağlamayı başardı. Ancak her iki tarafın da söz konusu ateşkesleri ihlal ettiği yönündeki karşılıklı suçlamalar nedeniyle hızla çöktü.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Sudan ordusu, iki taraf arasında mutabakata varılan ateşkes şartlarından herhangi birinin uygulanmaması nedeniyle HDK ile Cidde görüşmelerine katılımının askıya alındığını duyurdu.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU