Guterres: İklim çöküşü başladı

Guterres, “İklim baş edebileceğimizden daha hızlı bir şekilde çöküyor, aşırı hava olayları dünyanın her köşesini vuruyor” dedi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres / Fotoğraf: AP

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Copernicus İklim Değişikliği Servisi’nin (C3S) ‘2023’ün insanlık tarihinin en sıcak yılı olacağına’ dair açıklamasına yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre, Guterres konuya ilişkin açıklamasında, “İklim çöküşü başladı. Bilim insanları fosil yakıt bağımlılığımızın nelere yol açacağı konusunda uzun zamandır uyarıda bulunuyor. İklim baş edebileceğimizden daha hızlı bir şekilde çöküyor, aşırı hava olayları dünyanın her köşesini vuruyor” dedi.

C3S Direktör Yardımcısı Samantha Burgess, AFP’ye verdiği demeçte, “2023’ün insanlığın yaşadığı en sıcak yıl olacağını söyleyebiliriz” diye konuştu.

C3S tarafından yapılan açıklamada, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarının ortalama küresel sıcaklığı aştığı ve dünyada bugüne kadar kaydedilen en sıcak yaz mevsimi olduğu da ifade edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU