"İptal kültürü" hakkında konuşan Woody Allen'ın filmi 5 dakika ayakta alkışlandı

Yönetmen, yıllar sonra en büyük övgüyü Coup de Chance'la alıyor

87 yaşındaki Woody Allen, 1997'den beri Soon-Yi Previn'le evli (Reuters)

Woody Allen, "iptal kültürü" deneyimlerinden bahsetmesinden birkaç saat sonra, yeni filminin gösterildiği Venedik Film Festivali'nde 5 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Oscar ödüllü yönetmenin adı son yıllarda, Mia Farrow'la evlat edindikleri, o dönem 7 yaşında olan kızı Dylan Farrow'un kendisini çocukken taciz etmekle suçlamasının ardından tartışmalara karışmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Allen, Dylan'ın ilk kez 1992'de ortaya attığı iddiaları reddediyor. Dylan iddialarını bir yetişkin olarak 2014'te The New York Times'ın internet sitesinde yayımlanan açık mektupta, 2016'da The Los Angeles Times için kaleme aldığı görüş yazısında ve 2018'de CBS'e verdiği röportajda paylaşmıştı.

Allen'a karşı herhangi bir yasal suçlamada bulunulmadı.

Paris'te Gece Yarısı'nın (Midnight in Paris) yönetmeni, 2 Eylül Cumartesi günü 50. filmi olan romantik gerilim Coup de Chance'ın ilk gösterimini Venedik Film Festivali'nde yaptı.

Venedik'te 4 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirien ikinci gösterimde Allen'ın filmi beğenildi ve yönetmen 5 dakika boyunca ayakta alkışlandı. 

Aynı günün erken saatlerinde Variety'ye verdiği röportajda konuşan 87 yaşındaki yönetmene "iptal edilmiş" hissedip hissetmediği soruldu.

Allen, dergiye yaptığı açıklamada, "Eğer iptal edilecekseniz, iptal edileceğiniz kültürün bu olduğunu düşünüyorum" dedi ve ekledi:

Tüm bunları çok aptalca buluyorum. Bunu düşünmüyorum.

Allen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

İptal edilmenin ne anlama geldiğini bilmiyorum. Yıllar boyunca benim için her şeyin aynı olduğunu biliyorum. Ben filmlerimi yapıyorum. Değişen şey filmlerin sunumu oldu.

Biliyorsunuz, çalışıyorum ve bu benim için aynı rutin. Senaryoyu yazıyorum, parayı topluyorum, filmi yapıyorum, çekiyorum, kurguluyorum, film çıkıyor. Aradaki fark, iptal kültüründen kaynaklanmıyor. Fark, filmleri sunma biçimi. Asıl büyük değişim bu.

Coup de Chance'ın 27 Eylül'de Fransa'da gösterime girmesi planlanıyor fakat şu anda ABD'de vizyon tarihi belli değil.

Allen'ın son filmi, 2020'de San Sebastián Uluslararası Film Festivali'nde gösterime giren Rifkin'in Festivali'ydi (Rifkin's Festival). Film ABD'de sınırlı sayıda salonda ve dijital yayın platformlarında gösterime girmişti.

İki film arasındaki yıllarda HBO, Allen aleyhindeki iddialarla ilgili 4 bölümlük belgesel dizisi Allen v Farrow'u yayımladı.

Dizi, Allen ve Dylan'la ilgili iddiaların "özel hikayesini ortaya çıkarmak için yıllardır devam eden sansasyonel manşetlerin ötesine geçmeyi" amaçlıyordu. Dizi "samimi ev kaydı görüntüleri, mahkeme belgeleri, polis kanıtları, ifşa edici video kaset ve daha önce hiç duyulmamış ses kayıtlarının" yanı sıra Mia, Dylan ve kardeşi Ronan Farrow'la yapılan röportajları da içeriyordu.

Dizi, daha sonra gerçekleşen velayet davasının yanı sıra Allen'ın Mia Farrow ve müzisyen André Previn'in evlatlık kızı Soon-Yi Previn'le ilişkisine de değiniyordu.

Allen, HBO belgeselini "adi asılsız suçlama" ve "yalanlarla dolu bir karalama" diye niteleyerek kınamıştı.
 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU