Oldboy'un yönetmeni, kült filmin yeniden çevrimini izlerken neler hissettiğini anlattı

"Hani lunaparktaki garip aynalarda çarpık yansımalarınızı görürsünüz ya?"

İhtiyar Delikanlı, IMDb'nin en sevilen 250 film listesinde 8,4 puanla 73. sırada yer alıyor (Show East)

İhtiyar Delikanlı'nın (Oldboy) yönetmeni Park Chan-wook, Spike Lee'nin 2013 tarihli yeniden çevrimini izlerken neler hissettiğini anlattı.

Bir Japon mangasına dayanan Park'ın İhtiyar Delikanlı'sı, 15 yıl boyunca gizemli bir şekilde hapsedilen ve özgürlüğüne kavuştuktan sonra kendisini kaçıranlardan intikam almak için kanlı bir maceraya atılan bir adamın çarpık hikayesini anlatıyor. 

2003'te gösterime girdiğinde eleştirmenlerin büyük beğenisini toplayan İhtiyar Delikanlı, Quentin Tarantino gibi isimler tarafından desteklendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Steven Spielberg, filmi yeniden çekmek ve başrolünde Will Smith'i oynatmak istedi. Sonunda İhtiyar Delikanlı yeniden çekildi ancak yönetmen koltuğunda Spike Lee ve başrolde Josh Brolin yer aldı.

İhtiyar Delikanlı'nın vizyona girmesinden 20 yıl sonra yönetmen Park, Lee'nin 2013 yapımı yeniden çevrimini izlerken neler hissettiğini açıkladı.

Lee'yi öven ve ondan etkilendiğini söyleyen Park, hayata geçirdiği filmin yeni bir versiyonunu izlemenin tuhaf olduğunu da itiraf etti.

Her şeyden önce saygı duyduğum ve kişisel olarak etkilendiğim bir yönetmen tarafından yapılmış olması beni çok onurlandırdı. Filmi izlemek ürkütücü ve tüyler ürperticiydi çünkü bu benim yarattığım bir hikaye ama farklı.

"Neredeyse tanıdık bir yüz gibi ama aynı zamanda çok yeni" diyen Park, Lee'nin filmini izlemeyi lunapark deneyimine benzetti:

Hani lunaparklara gidersiniz ve orada aynaların olduğu bir salon vardır ve bu garip aynalarda çarpık yansımalarınızı görürsünüz ya? Böyle bir şeye benzer eğlenceli bir deneyimdi.

Park'ın İhtiyar Delikanlı'sı 2004 Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazanıp etkili bir klasik olarak kabul görürken, Lee'nin yeniden çevrimi karışık eleştiriler almıştı.

Lee, İhtiyar Delikanlı'sını bir yeniden çevrimden ziyade yeniden yorumlama olarak nitelendirse de film, orijinaline ne tematik ne de görsel hayal gücü açısından çok az yeni şey katan soluk bir taklit diye nitelendirilmişti.


Independent Türkçe, Inverse, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU