Stephen King, eleştirmenleri ikiye bölen filme hayran oldu

Korku yazarı, filmin 20 yıl sonra klasik olabileceğini söyledi

38 yaşındaki Chazelle'in 5. filmi Babylon, 63 milyon dolar hasılat yapmıştı (Paramount Pictures)

Ünlü korku yazarı Stephen King, başrollerini Margot Robbie'yle Brad Pitt'in paylaştığı, izleyicileri ve eleştirmenleri ikiye bölen kara komedi Babylon'dan övgüyle söz etti. 

Prömiyeri 2022'de yapılan Babylon, Hollywood'un ilk dönemlerini merkeze alıyordu. Eleştirmenleri kutuplaştıran film, sinemanın sessiz dönemden çıkış sürecinde birkaç oyuncunun yükseliş ve çöküşünü anlatıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bazıları Babylon'un hırsını, ihtişamını, performanslarını ve dönemi incelikli bir şekilde keşfetmesini alkışlarken, diğerleri aşırı doldurulmuş ve dağınık olduğunu düşündü.

75 yaşındaki King de filmle ilgili görüşlerini bildirenlerin arasına katıldı. Karışık yorumlara aldırmayan King, Damien Chazelle'in üç saatlik filminden övgüyle bahsetti.

Amerikalı yazar, 7 milyonu aşkın takipçisine şöyle yazdı:

Belki bu filmden çok benim hakkımda bir şey söylüyordur ama BABYLON'un son derece zekice olduğunu düşündüm: Abartılı, aşırı, komik, düşündürücü. Kötü eleştiriler alan ve 20 yıl sonra klasik olarak anılacak filmlerden biri olabilir.

Whiplash, Aşıklar Şehri (La La Land) ve Ay'da İlk İnsan'ın (First Moon) Oscarlı yönetmeni Damien Chazelle imzasını taşıayn film, üç dalda Akademi Ödülü'ne aday gösterilse de hiçbirini kazanmayı başaramamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Huffington Post

DAHA FAZLA HABER OKU