Şirketler yeni filmi izlemeleri için çalışanlarına bir gün izin veriyor

Bazı şirketler, "kendinizi beyazperdenin büyüsüne kaptırmak için güzel bir gün" notlarıyla birlikte personeline sinema bileti hediye etti

Yaklaşık üç saatlik filmin yönetmenliğini Nelson Dilipkumar üstlenirken, başroldeki Rajinikanth'a Mohanlal ve Shivarajkumar eşlik ediyor (AFP)

Sokaklarda dans eden ve havai fişekler patlatan insanların mutlu görüntüsü bir Hint filminden çıkmış gibi görünüyordu. Ama aslında sinemaseverler, Hindistan'ın en büyük yıldızlarından birinin son filminin vizyona girişini kutluyordu.

Gişe rekoru kırması bekleniyor

Ünlü aktör Rajinikanth'ın Tamil dilinde çektiği aksiyon ve gerilim türündeki Jailer, dün gösterime girdiğinden beri fırtınalar estiriyor. Filmin şimdiden gişe rekorları kırması bekleniyor. 

jailer.JPG
Film, IMDb kullanıcılarından 10 üzerinden 8 puan aldı (India Today)


Hayranları arasında kahraman gibi görülen aktörün iki yıl sonraki ilk filmi Jailer, o kadar büyük bir beklenti yarattı ki bazı şirketler çalışanlarına filmi izlemeleri için bir gün izin verdi.

"Ani hastalık izinlerinden kaçınmak" için izin

CNN'in aktardığına göre Kerala merkezli eğitim şirketi Redbooks Abroad, "rahatlamak, sevinmek ve kendinizi beyazperdenin büyüsüne kaptırmak için güzel bir gün" ifadelerini kullandığı notla, personeline filmin ilk gösterimi için ücretsiz sinema bileti hediye etti.

Notta şöyle yazıyordu:

Bu tatil günü ve film deneyiminin hepinize neşeyle rahatlama getireceğini ve enerjinizi yenileyeceğini umuyoruz. Bu anın değerini bilelim ve birlikte anılar yaratalım.

Güneydeki Tamil Nadu eyaletindeki Le Hive adlı bir başka şirket, "ani hastalık izinlerinden kaçınmak" için personele yarım gün izin verdiklerini duyurdu.

Hindistan'ın Tom Cruise'u

İlk tahminlere göre dün gişede yaklaşık 5 milyon dolar hasılat elde eden Jailer, 2023'te Tamil dilinde çekilen bir film için şimdiye kadarki en yüksek açılışı yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

160'tan fazla filmde rol alan 72 yaşındaki Rajinikanth, Güney Hindistan sinemasıyla neredeyse eşanlamlı. 

Detaylı aksiyon sahneleri ve benzersiz dans hareketleriyle tanınan Rajinikanth, Tom Cruise'unku gibi bir gişe cazibesine sahip.

Asya'nın en çok kazanan aktörlerinden biri olduğu düşünülen Rajinikanth, aynı zamanda sanata katkılarından dolayı Hindistan'ın en yüksek ödüllerinden ikisi olan Padma Bhushan ve Padma Vibhushan'ın da sahibi.

ABD'de de rekor kırdı

Hayranlarının aktöre duyduğu sevgi, çoğu zaman dini bir figürünkine benzetiliyor. Bazı hayranlarının, yeni filmlerini kutlamak için aktörün kartondan yapılmış resimlerinin üzerine süt döktüğü biliyor. Bu genellikle Hindu tanrıları için yapılan bir saygı gösterisi.

Times of India'nın aktardığına göre aksiyon türündeki film, ABD gişesinde de iddialı bir başlangıç yaptı. Filmin açılış gününde ABD'den yaklaşık 920 bin dolar hasılat elde ettiği bildirildi. 

Gişede elde ettiği bu başarıyla Jailer, 2023'te ABD prömiyerinde en yüksek hasılatı elde eden Hint filmi oldu.

Filmin Türkiye'de gösterime girmesi beklenmiyor.


Independent Türkçe, Times of India, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU