Putin'le dans eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Rusya'ya taşındı

Kneissl ölüm tehditleri nedeniyle ülkesini terk etmişti

Putin'in Kneissl'ın düğününde bir saat kaldığı ve Almanca bir konuşma yaptığı açıklanmıştı (Reuters)

Ölüm tehditleri aldığının söyleyerek 2020'de ülkesini terk eden eski Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'in Rusya'da küçük bir köye taşındığı ortaya çıktı.

Ryazan bölgesindeki Petruşevo köyünde düzenlenen yıllık bir etkinlikten konuşan Kneissl, "çok pozitif bir atmosferde" yaşadığını ve kaldığı yerin kendisine "küçük bir Avusturya köyünde gibi" hissettirdiğini söyledi.

Petruşevo köyünün Rusya'da kalmak isteyen yabancılar arasında popüler olduğu ve son dönemde bazı Fransız vatandaşlarının bölgeden ev aldığı biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vid Sboku'ya konuşan Kneissl, köyde en az bir ay daha kalacağını belirtirken, "Eski hayatımı geride bırakıp yenisine başlamalıyım. 60 yaşında olduğunuzda bu kolay değil" ifadelerini kullandı.

Karin Kneissl, 2017-2019'da Avusturya Dışişleri Bakanı olarak görev yapmasının ardından 2021'de Rus petrol devi Rosneft'in yönetim kuruluna atanmıştı. 

Ukrayna savaşının başlamasının AB'nin Moskova'ya yönelik yaptırımları Kneissl'in görevinden istifa etmesine neden olmuştu. O dönem Kneissl'in yanı sıra eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de Rus şirketlerle bağları nedeniyle eleştiri konusu olmuştu.

Putin'le iyi ilişkileri olduğu bilinen Kneissl, 2018'deki düğününe Rus lideri de davet etmişti. Kneissl'in düğünde Putin'le dans ederken çekilen fotoğrafı Ukrayna savaşının başlamasının ardından yeniden gündeme taşınmıştı. 

Kendisine karşı baskıların savaştan çok önce başladığını vurgulayan Kneissl o dönem, “Bana karşı saldıran medya kampanyası nedeniyle 2020 sonbaharında Avusturya’dan ayrılmak zorunda kaldım. Saldırılar aynı zamanda fizikseldi, sokakta “Rus domuzu” diye bağırıyorlardı" açıklamasında bulunmuştu.

2020'de Avusturya'dan ayrılan eski bakan, önce Fransa'ya ardından Lübnan'a taşınmıştı.

Kneissl, haziranda Rus düşünce kuruluşu Rusya'nın Kilit Sorunları İçin Jeopolitik Gözlemevi'nin (GORKI) başına getirilmişti.


Independent Türkçe, RT, TASS

DAHA FAZLA HABER OKU