Ünlü belgesel yönetmeni, Lizzo'nun "acımasızlığı" yüzünden istifa ettiğini söyledi

Belgeselci Sophia Nahli Allison, "Onun imajı ve 'mesajı' tasarlanmış bir maske" dedi

(AFP)

Oscar adaylığı bulunan sinemacı Sophia Nahli Allison, "kaba ve acımasız" davranışlar sergilediği için şarkıcı Lizzo hakkındaki bir belgeseli bıraktığını öne sürdü.

2019'da Lizzo'yla bir film çekmeye hazırlanan belgeselci, şarkıcıyı iki hafta boyunca gözlemledikten sonra ayrılmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lizzo'nun cinsel taciz ve düşmanca bir çalışma ortamı yarattığı iddiasıyla kendisine dava açan üç eski dansçısına destek amacıyla Allison, şarkıcının projeden ayrılmasına neden olacak kadar "kibirli, kaba ve acımasız" davrandığını öne sürdü.

Sosyal medya hesaplarından yazan Allison, takipçilerine "Genellikle popüler kültürle ilgili hiçbir şeye yorum yapmam. Ama 2019'da Lizzo'nun belgeselinin yönetmenliğini yapmak için onunla biraz seyahat ettim. Yaklaşık iki hafta sonra ayrıldım" dedi.

Bana çok saygısızca davrandı. Onun ne kadar kibirli, kaba ve acımasız olduğunu gözlerimle gördüm. Bana sahip çıkılmadı ve pek destek görmeden b*ktan bir durumun içine atıldım. Ruhum bana kaçabildiğim kadar hızlı kaçmamı söyledi ve içgüdülerime güvendiğim için minnettarım. Gaslighting'e (kişinin, kendi hafızasını ve algısını sorgulamasına yol açan bir çeşit psikolojik manipülasyon yöntemi -ed.n.) uğradığımı ve derinden incindiğimi hissettim ama iyileştim.

Sinemacı "Bu haberleri okumak, durumun ne kadar tehlikeli olduğunu anlamamı sağladı. Bu tür güç istismarları fazlasıyla sık yaşanıyor. Dansçılara bol bol sevgi ve desteğimi sunuyorum" diye devam etti.

Lizzo'nun öz sevgi savunucusu diye tanınmasına atfen Allison, onun "markasını yalanlar üzerine inşa eden" "narsist bir zorba" olduğunu iddia etti. Belgeselci, benzer deneyimler yaşadığı iddia edilen diğer kişilerden Lizzo'yu "son derece toksik ve düşmanca bir çalışma ortamı" yaratmakla suçlayan çeşitli duyumlar aldığını da öne sürdü.

Nihayetinde Doug Pray'in yönettiği Love, Lizzo (Sevgiler, Lizzo) adlı belgesel Kasım 2022'de HBO Max'te yayımlandı.

Allison, Lizzo'yu "diğer siyah ve kahverengi tenli kadınların çalışmalarını, emeklerini ve otoritelerini baltalamakla" suçladıktan sonra "Filmin nihayetinde nasıl da beyaz bir cis erkek tarafından yönetildiğine bakın" diye yazdı.

Belgesel süreci boyunca siyah bir kadını destekleyip koruyacağım için heyecanlıydım ama imajının ve 'mesajının' tasarlanmış bir maske olduğunu çabucak öğrendim.

 

Sophia Nahli Allison
Sophia Nahli Allison, Lizzo'yu "narsist bir zorba" diye tanımladı (Twitter)​​​​​​​


Allison'ın belgeseli Latasha İçin Bir Şarkı (A Love for Latasha) 2019'daki Oscar Ödülleri'nde En İyi Kısa Belgesel dalında aday gösterilmişti.

Lizzo'ya karşı Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nde açılan ve 1 Ağustos Salı günü The Independent'ın eriştiği 44 sayfalık dava dosyasında, Lizzo ve yapım şirketi Big Grrrl Big Touring'in saldırı, ırk ve din temelli taciz, şişman olduğu için birilerini küçük düşürme, engelli ayrımcılığı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Şikayette, "Lizzo'nun çalışanlarının ve çevresindekilerin bedensel özerkliğine, özellikle de istihdam ettiği pek çok kişinin önünde ne kadar az saygı gösterdiğini görünce davacılar dehşete düştü" ifadeleri yer alıyor.

Lizzo 3 Ağustos Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada tüm suçlamaları reddetti:

Son birkaç gün dayanılamaz bir şekilde zor geçti ve aşırı derecede hayal kırıklığı yarattı. İş etiğim, ahlak anlayışım ve saygınlığım sorgulandı. Karakterim eleştirildi.

Lizzo'nun ünlü şarkılarından birinin sözleri, şarkıcıya yöneltilen iddiaların ardından kaşların kalkmasına yol açtı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU