Teksas'ın en büyük okul bölgesindeki kütüphaneler ıslahevlerine dönüştürülecek

Kent yöneticileri kütüphanelere erişimin iptal edilmesi nedeniyle "yeni eğitim sistemini" eleştiriyor

(AFP)

ABD'nin Teksas eyaletinin en büyük okul bölgesi, yeni eğitim öğretim döneminde kütüphaneleri kaldıracağını ve yerine yaramazlık yapan çocuklar için ıslahevi açacağını açıkladı.

Houston Bağımsız Okul Bölgesi, Müfettiş Mike Miles'ın liderliğindeki "yeni eğitim sistemi" girişimi kapsamında bölgede yer alan 28 okuldaki kütüphaneleri dönüştüreceğini duyurdu.

Bu çarpıcı yeni gelişme kent yöneticilerinin tepkisini çekerken, okul kütüphanelerinin önemi hakkında bir tartışmayı alevlendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haziranda atanan Miles kısa süre önce, girişimi kapsamında kütüphaneci ve medya uzmanı pozisyonlarından kurtulmaya yönelik planlarını sunmuştu.

Bu plana göre öğretmenler, yaramazlık yapan öğrencileri uzaktan eğitim görecekleri yeni ıslahevlerine veya diğer adıyla ekip merkezlerine gönderme seçeneğine sahip olacak.

Miles şöyle diyor:

Houston Bağımsız Okul Bölgesi'nden okul yönetimindeki bu kadar çok kişinin, çıktıları tüm öğrenciler için iyileştirme ve bölgemizdeki süregelen başarı ve fırsat uçurumlarını ortadan kaldırma yönünde cesur adımlar atmaya hazır olmasından muazzam derecede gurur duyuyorum.

Teksas'ın bu en büyük okul bölgesi, kendi internet sitesine göre 274 kampüste 189 binden fazla öğrenci barındırıyor.

Miles'ı müfettiş görevine atayan Teksas Eğitim Kurumu, kısa süre önce bölgenin kontrolünü almıştı.

Okul bölgesinin sözcüsü Joseph Sam, dönüştürülen kütüphanelerin "öğrencilerin ders saatleri boyunca tek başına ya da ekipler halinde çalışmayı sürdürmesi amacıyla tasarlanan" Ekip Merkezleri diye adlandırılacağını belirtti.

Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner, kitaba erişimi engellemenin çözüm olmadığını söyleyerek bölgeyi kararından dolayı eleştirdi.

Turner, "Bu çocukların çoğu için kütüphane dış dünyaya açılan bir kapı" dedi.

Houston Public Media'nın haberine göre Turner, çarşamba günü Houston Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada şöyle belirtti:

Belirli mahallelerdeki bazı okulların kütüphanelerini kapatırken, tam donanımlı kütüphanelerin bulunduğu başka mahallelerin olduğu bir ortama sahip olamazsınız.

Müfettişe saygısızlık etmek istemem ama ben bu şehirde büyüdüm. Hâlâ var olan aynı mahallede yaşıyorum. Ben bu şehrin belediye başkanıyım ve Houston kentinde yaşayan herkesin belediye başkanıyım.

KPRC2'ya göre, bu bölgeden emekli bir kütüphaneci olan Lisa Robinson, "kütüphanecilerini yitiren [Yeni Eğitim Sistemi] okullarındaki çocukların kalbini paramparça ettiğini" söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU