Margot Robbie bir keresinde bir bebek bakıcısına oyun oynamak için ölü numarası yaptığını itiraf etti.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Avustralyalı oyuncu, Greta Gerwig'in ilgiyle beklenen, popüler Mattel oyuncak bebek serisi hakkındaki filminde Barbie rolünde yer alıyor. Filmin fragmanlarından birinde Barbie'nin diğer oyuncak bebek arkadaşlarına ölümü sorduğu görülüyor.
20 Temmuz Perşembe günü Zoe Ball'un BBC Radio 2'deki programına katılan 33 yaşındaki Robbie, bir keresinde yetişkin bakıcısına oynadığı incelikli oyunun parçası olarak nasıl ölü taklidi yaptığını anlattı.
Para Avcısı'nın (The Wolf of Wall Street) yıldızı, "Yeni bir bebek bakıcısı tutmuştuk" diye anımsadı.
16 yaşlarındaki ve çok havalı olduğunu düşündüğüm eski bakıcım Talia'yı geri istiyordum. Sonra çok daha yaşlı bir kadın geldi ve ben bundan hiç memnun değildim.
Bana banyo yapmamı söyledi ama ben yapmak istemiyordum. Çok huysuzdu ve ben de sana göstereceğim diye düşündüm.
Robbie daha sonra ölü numarası yapmak için bir plan kurduğunu ve yeni bebek bakıcısını bunun gerçek olduğuna ikna etmek için aşırı çaba gösterdiğini söyledi.
Büyük bir mutfak bıçağı ve ketçap alıp fayansların üzerine çırılçıplak uzandım, üzerimi ketçapla kapladım ve mutfak bıçağını yere koydum.
Beni bulması için 45 dakika kadar bekledim. Ama beklemeye değerdi.
Bebek bakıcısının "çığlık atarak evden kaçıp kaçmadığı" sorulduğunda oyuncu şu yanıtı verdi:
Hem de nasıl.
Robbie'nin Barbie'deki rol arkadaşı Gosling, "Kendi ölümünü sahneledin" dediğindeyse Robbie gururla "Öyle yaptım" dedi.
Barbie, 21 Temmuz Cuma günü sinemalarda vizyona girerken, filmin pop yıldızlarıyla dolu müzikleri de aynı gün çıktı.
Uğur Böceği'nin (Lady Bird) yönetmeni Gerwig'in yönettiği film olumlu eleştirilerle karşılandı ve inceleme derleme sitesi Rotten Tomatoes'da etkileyici bir puan elde etti.
Film eleştirmeni Clarisse Loughrey, The Independent için kaleme aldığı ve filme 5 yıldız verdiği eleştirisinde Barbie'yi "neredeyse mucizevi bir başarı" diye niteledi.
Loughrey, "Barbie her dakikasında neşe dolu" diye yazdı.
Ancak Gerwig'in neredeyse mucizevi başarısını asıl pekiştiren, filmin bittiği yer. Filmin sonlarına doğru, kapitalizmin en büyük yanılsamalarından birini, yani yaratılanların onları yaratanlardan bağımsız var olduğu yanılsamasını akıllıca özetleyen bir konuşma geçiyor.
Filmlerin ve televizyon programlarının 'içeriğe' dönüştürülmesinin, yazarların ve oyuncuların sömürülmesinin ve aşağılanmasının nedeni budur. Barbie, kendine has kurnaz ve şapşal üslubuyla, bu mevcut [SAG-AFTRA ve WGA] grevlerin neden bu kadar gerekli olduğunun özüne iniyor.
Barbie sinemalarda izlenebilir.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
https://www.independent.co.uk/arts-entertainment
Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken
© The Independent