200 bin çalıntı ChatGPT hesabı dark web'de satışa çıktı

Güvenlik araştırmacıları yasadışı piyasalarda 200 bin OpenAI kullanıcısının oturum açma bilgisini buldu

(Dado Ruvic/Reuters)

Güvenlik araştırmacıları, yüzbinlerce ChatGPT kullanıcısının çalınan oturum açma bilgisinin dark web piyasalarında satışa sunulduğu uyarısında bulundu.

Siber güvenlik şirketi Flare internetin geleneksel tarayıcılarla erişilemeyen bölümü olan dark web'de, suçlulara kullanıcıların hesaplarına erişme veya yapay zeka aracının premium sürümünü ücretsiz kullanma yolu sağlayan, OpenAI'ın 200 bin kullanıcısının oturum açma bilgisini buldu.

The Independent daha fazla bilgi ve yorum için OpenAI'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı. Daha önce yapay zeka firması, daha az sayıda üye bilgisinin internete düşmesinin ardından güvenlik uygulamalarını savunmuştu.

Geçen ay bir sözcü, "OpenAI, ChatGPT'nin de aralarında bulunduğu hizmetlerde kullanıcıları doğrulama ve yetkilendirmede sektörün en iyi uygulamalarını sunuyor" demişti.

Kullanıcılarımızı güçlü şifreler kullanmaya ve kişisel bilgisayarlarına yalnızca doğrulanmış ve güvenilir yazılımları yüklemeye teşvik ediyoruz.

Bilgilerin satışa çıkarılması, kötü niyetli aktörlerin üretken yapay zekaya ilgisinin fırladığı ve suç forumlarının ChatGPT ve diğer yapay zeka sohbet botları hakkındaki tartışmalarla dolup taştığı bir dönemde gerçekleşti.

Martta yayımlanan bir araştırma, dark web'de ChatGPT'yle ilgili yeni paylaşımların sayısının bu yıl ocak ve şubat arasında 7 kat arttığını ortaya koymuştu.

Güvenlik firması NordVPN, ChatGPT'nin suiistimal edilmesini "dark web'in en popüler konusu" diye nitelendirirken siber suçluların, teknolojiyi "silah haline getirmeye" çalıştığını belirtmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışılan konular arasında ChatGPT'yle kötü amaçlı yazılımların nasıl üretileceği ve yapay zeka aracını siber saldırılar gerçekleştirecek şekilde hacklemenin yolları yer alıyordu.

Önceki haftalarda araştırmacılar WormGPT adlı "etik sınırları ve kısıtlamaları olmayan" ChatGPT tarzı bir yapay zeka aracı keşfetmişti.

Hackerların daha önce hiç görülmemiş bir ölçekte saldırılar gerçekleştirmesine imkan tanıyan bu uygulama, ChatGPT'nin "kötü ikizi" diye tanımlanmıştı.

Siber güvenlik firması ESET'in danışmanlarından Jake Moore, The Independent'a "ChatGPT, uygulamasının kötü amaçlı kullanımını sınırlamak adına belirli önlemler alsa da rakip bir platformun yakında teknolojiyi gayri meşru kazanç için kullanması kaçınılmazdı" dedi.

Yapay zeka sohbet uygulamaları güçlü bir araç yaratıyor ama bir bütün olarak teknoloji üzerinde karabulutların dolaştığı bir sonraki aşamaya geçiyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU