ABD'nin solcu başkan adayı Cornel West: Trump ve Biden eşit derecede tehlikeli

West, Biden'ın geçmişinde "insanlığa karşı suç" olduğunu söyledi

Daha önce Yale, Princeton ve Harvard'da dersler veren Cornel West, şu anda Columbia Üniversitesi'ne bağlı Union Theological Seminary adlı ruhban okulunda felsefe profesörü olarak görev yapıyor (AP)

ABD'de muhtemelen Yeşil Parti'nin adayı olarak 2024'deki başkanlık seçimlerine girmesi beklenen akademisyen ve düşünür Cornel West, Demokratların siyah Amerikalılara dair geçmişinde "insanlığa karşı işlenmiş suçtan" başka bir şey olmadığını söyledi.

New York Post'a bir röportaj veren West, Başkan Joe Biden'ın 1994'te çıkarılan "Şiddet Suçlarının Kontrolü ve Kanuni Yaptırım Yasası"nın mimarlarından biri olduğunu hatırlatan West, "Joe Biden, 1990'lardaki toplu tutuklama rejiminin mimarı olarak insanlığa karşı işlenen suçlara katkıda bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

1994'te çıkarılan yasayla 100 bin yeni polis istihdam edilmiş ve cezaevleri için yaklaşık 10 milyar dolarlık bütçe ayrılmıştı. Yasa özellikle azınlık grupları içinde tutuklama dalgasına neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Solcu akademisyen, "41 yıldır cezaevlerinde eğitim veriyorum. Cezaevlerimizdeki barbarlık seviyesi Biden çıkardığı bu yasayla ilgili" diye konuştu.

80 yaşındaki Biden'ın "artık ağırlaştığını" söyleyen West, "Zihinsel yeteneklerinin gerilemeye başladığı çok net" diye konuştu.

Kendisi de 70 yaşında olan West, hiçbir sağlık sorununun olmadığını ve "sapasağlam" durumda olduğunu öne sürdü.

Daha önce Halkın Partisi adayı olarak başkanlık yarışına girmeyi planlayan West daha sonra Yeşil Parti'ye geçiş yapmıştı. Demokratlar, bu durumun bazı salıncak eyaletlerde Biden'a verilen oyları bölerek Donald Trump'ın başkanlık yolunun açmasından endişe ediyor.


Daha önce Barack Obama'nın kampanya ekibinde yer alan David Axelrod bu hafta konuyla ilgili yaptığı bir paylaşımda, "2016'da Yeşil Parti, seçimi Donald Trump'ın kazanmasında büyük rol oynamıştı. Şimdi Cornel West'in adaylığıyla birlikte bunu tekrar yapabilirler. Riskli iş" ifadelerini kullanmıştı.

2020'de Trump karşısında Biden'ı destekleyen West, son röportajında iki ismi de eşit derecede tehlikeli gördüğünü söyledi.

ABD'li akademisyen şu şekilde konuştu:

Trump bizi ikinci iç savaşa doğru götürüyor, Biden ise üçüncü bir dünya savaşına doğru. Bu nedenle iki seçenek için de heyecan duymuyorum. Her 4 yılda bir faşizme karşı emanetçi bir hükümeti desteklemek istemiyorum çünkü er ya da geç faşistler kazanacak. Demokratların problemi değişmektense kaybetmeyi tercih edecek olmaları.


Independent Türkçe, NY Post, Washington Examiner
 

DAHA FAZLA HABER OKU