40 kafatası ve omurilikle yakalanan adamın evini "süslediği" tespit edildi

FBI ajanları şüpheli James Nott'a evde kimsenin olup olmadığını sorduğunda şu yanıtı aldı: "Sadece ölü arkadaşlarım"

James Nott (Oldham County Gözaltı Merkezi)

ABD'nin Kentucky eyaletinde bir adam, bir FBI soruşturmasının sonucunda ajanların dairesini "süsleyen" düzinelerce insan kafatası ve omurilik bulmasının ardından gözaltına alındı.

Dava, yetkililer tarafından Harvard Tıp Fakültesi morgundan çalınan insan kalıntılarının kaçakçılığını yaptığı iddia edilen bir kişiler ağının karıştığı ülke çapındaki Harvard morg kaçakçılığı şebekesiyle ilişkilendirildi.

FBI ajanları, federal bir suç duyurusunda bulundu ve kimliği James Nott olarak belirlenen 39 yaşındaki adamın Mount Washington'daki evine arama emri çıkardı. FBI, Nott'u insan kalıntıları satmak ve yasadışı olarak ateşli silah bulundurmakla suçladı.

Ajanlar, Nott'un dairesinde Harvard Tıp Fakültesi çantasıyla birlikte yaklaşık 40 insan kafatası, omurilik, uyluk ve kalça kemiği bulduklarını söyledi.

Suç duyurusuna göre, FBI ajanları içeri girmeden önce Nott'a evde başka kimsenin olup olmadığını sorduğunda şu yanıtı almış:

Sadece ölü arkadaşlarım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ajanlar, mobilyalarının etrafına dekoratif bir şekilde yerleştirilmiş ve biri başörtüsüne sarılmış, diğeriyse Nott'un yatağında duran insan kalıntıları buldu.

Yetkililer Nott'un Facebook profilini ve mesajlarını incelediklerinde "William Burke" takma adını kullanarak internetten insan kalıntıları satın aldığını tespit ettiklerini söyledi.

Belgelere göre, Nott'un Facebook sayfasında Haziran 2023 gibi yakın bir tarihte insan kalıntılarıyla ilgili anlaşmalar yer alıyor.

Suç duyurusuna göre Nott, Harvard morgu davasında insan kalıntıları satmakla suçlanan Pensilvanyalı 40 yaşındaki Jeremy Pauley'le mesajlaşmış. İkilinin ceset parçaları alıp satmakla ilgili mesajlaştıkları iddia ediliyor.

Bununla birlikte HuffPost'un haberinde, ilk soruşturmaya göre Nott'un elinde bulunan ceset parçalarının Harvard morguna ait olduğunun düşünülmediği ancak iddiaya göre kendisinin bunları davayla bağlantılı birine satmaya çalıştığı belirtildi.

Nott, Pauley'e insan kalıntılarının fotoğraf ve videolarını göndermiş, iddiaya göre kısa mesaj konuşmalarından birinde "bunlar yakında burada olacak... henüz alınmadı" demiş.

 

Jeremy Lee Pauley

Pennsylvania'nın Bloomsburg şehrinden 41 yaşındaki Jeremy Pauley'in, Harvard morgu kaçakçılığı davasının sanıklarından Candace Chapman Scott'tan bazı kalıntıları satın aldığı iddia ediliyor (East Pennsboro Kasabası Polis Teşkilatı)

 

İddiaya göre Pauley, "Evet, bu fiyatların bazıları tam bir rezalet. Dükkan stoku için biraz para ödemeyi dert etmem" diye cevap vermiş.

İşlerin iyi görünmesini sağlıyor. Çift ve gönderdiğin son video artı omurgalar toplam ne kadar?

FBI ajanları arama sırasında bir tabanca ve AK-47 bulduklarını, Nott'u hüküm giymiş bir suçlunun ateşli silah bulundurması nedeniyle gözaltına aldıklarını söyledi. Nott kayıtsız tahrip edici cihaz bulundurmaktan ve yasadışı marihuana kullanıcısının ateşli silah bulundurmasından 2011'de hüküm giymişti.

Geçen ay, Harvard Tıp Fakültesi'nden çalınan insan kalıntılarının kaçakçılığı gibi korkunç bir olaya karışan yarım düzine kişiden oluşan bir ağ ortaya çıkarılmıştı.

Aralarında Harvard Tıp Fakültesi morgunun eski müdürü Cedric Lodge ve eşinin de bulunduğu en az 6 kişiye insan kalıntısı kaçakçılığı yapmaktan geçen ay dava açılmıştı.

ABD'li avukat Gerard M. Karam dava hakkında "Bazı suçlar akla hayale sığmaz" dedi.

İnsan kalıntılarının çalınması ve kaçakçılığı, bizi insan yapan değerlerin özüne saldırıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU