Meta'nın Threads uygulamasını rakip olarak piyasaya sürmesi sonrası Elon Musk'ın sahibi olduğu platformun kullanıcı sayısının "çakılması" nedeniyle yaşanan sıkıntılar sürerken, Twitter'a Taliban liderlerinin birinden beklenmedik bir destek geldi.
Taliban liderlerinden Enes Hakkani, Twitter'ı diğer sosyal medya platformlarına tercih ettiğini belirten bir tweet atarak Musk'ın sahibi olduğu sitenin kendisine göre avantajlarını vurguladı.
Hakkani tweet'inde, "Twitter'ın diğer sosyal medya platformlarına göre iki önemli avantajı var" diye yazdı.
Twitter'ın ilk ayrıcalığı ifade özgürlüğü. İkinci ayrıcalığıysa Twitter'ın kamusal niteliği ve güvenilirliği. Twitter'ın Meta gibi hoşgörüsüz bir politikası yok. Diğer platformlar onun yerini alamaz.
Twitter has two important advantages over other social media platforms.
— Anas Haqqani(انس حقاني) (@AnasHaqqani313) July 10, 2023
The first privilege is the freedom of speech. The second privilege is the public nature & credibility of Twitter. Twitter doesn't have an intolerant policy like Meta. Other platforms cannot replace it. pic.twitter.com/oYQTI3hgfI
Tesla ve SpaceX'in CEO'sunun geçen yıl devralmasından bu yana büyük güçlüklerle karşılaşan Twitter, Meta'dan Mark Zuckerberg'ün Threads uygulamasını yayımlaması sonrası daha da zorlanıyor.
Cloudflare'in CEO'su Matthew Prince'e göre Threads'in piyasaya sürülmesi sonrası görünüşe göre Twitter kullanıcılarının sayısı da "çakılıyor" olabilir.
Prince geçen hafta, Musk'ın şirketi devralmasından bu yana Twitter'ın popülaritesinde belirgin azalma olduğunu ve Threads'in piyasaya sürülmesinden sonra keskin düşüş yaşandığını vurgulayan bir grafik göstermişti.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Zuckerberg'ün Twitter klonuna rekor sayıda kullanıcı akın etti ve uygulama piyasaya sürüldükten sonraki birkaç günde 100 milyondan fazla hesap açıldı.
Meta'nın patronu, "Bu büyük ölçüde organik bir talep ve henüz pek çok tanıtımı başlatmadık bile. Sadece 5 gün olduğuna inanamıyorum!" dedi.
Twitter pek çok kullanıcının gözünden düşmüş gibi görünse de Taliban'ın, platformu halen Threads'e tercih ettiği anlaşılıyor.
"İfade özgürlüğü mutlakiyetçisi" Musk'ın Twitter'ın başına geçmesi ve içerik denetiminden sorumlu tüm ekipler dahil şirketin işgücünün dörtte üçünden fazlasını işten çıkarması sonrası, sosyal medya uzmanları platformda nefret söyleminin artmasından duydukları memnuniyetsizliği dile getirirken, düzenli kullanıcıların yanı sıra reklam verenler de siteden ayrılmıştı.
Ancak Taliban'ın fikir önderlerinden Hakkani'ye göre sitenin esnek denetim politikası, militan örgütün güncellemeler yayımlamaya devam ettiği Twitter'ın en büyük cazibesi.
Bu, Taliban'ı terör örgütü olarak gören ve platformda paylaşım yapmasına izin vermeyen Meta'nın Facebook'uyla tezat oluşturuyor.
* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
https://www.independent.co.uk/tech
Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik
© The Independent