Barbie vizyona bile girmeden interneti kasıp kavurdu: "Bomba gibi"

Margot Robbie'nin başrolde olduğu film için şimdiden "Oscar'a layık" yorumu yapılıyor

Barbie, Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer'la aynı gün vizyona girecek (Warner Bros)

Yazın merakla beklenen filmi Barbie'ye yönelik ilk sosyal medya tepkileri interneti kasıp kavuruyor. Greta Gerwig'in yönettiği ve senaryosunu Noah Baumbach'la birlikte yazdığı komedi, 21 Temmuz'da vizyona girecek. 

Barbie rolünde Margot Robbie'nin yer aldığı filmde, Ken karakterini de Ryan Gosling canlandırıyor. Film, kendini keşfetmek üzere Barbie Diyarı'ndan ayrılan Barbie'nin maceralarını konu alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barbie'nin vizyon tarihine iki haftadan az bir süre kala, filmle ilgili ilk tepkiler sosyal medyada paylaşılmaya başladı. Eleştirmenler, filmin pembe halı galasının ardından sosyal medya üzerinden spoiler içermeyen düşüncelerini paylaşıyor. 

Film için "bir zafer" ifadesini kullananlar olduğu gibi oyuncuların başarılı performanslarından etkilenenler de var. Filmin gösterişli ve zekice yazılmış olduğunu ifade eden eleştirmenler, özellikle Ryan Gosling'in performansını yerlere göklere sığdıramıyor. Film "bomba gibi" ve "Greta Gerwig'in en iyi filmi" olarak nitelendirilirken, Margot Robbie'nin performansı için şimdiden "Oscar'a layık" yorumu yapılıyor.

Ancak filmden herkes memnun değil. Bunlardan biri de gazeteci ve sinema yazarı Perri Nemiroff. Nemiroff, filmin işçiliğini övmekle birlikte bazı karakterlerin "daha fazla ekran süresine ihtiyaç duyduğunu" yazdı.

Barbie'yi izledim! İşçilik inanılmaz. Özellikle kostüm ve prodüksiyon tasarımı, Barbie' dünyasının hayata geçtiği hissini yaratan üst düzey bir çalışma içeriyor.

Filmin hikayesi konusundaysa kafasının karışık olduğunu belirten gazeteci, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Hikayeye gelince, işte burada kafam biraz daha karışık. Filmin Margot Robbie'nin Barbie'sine ve onun yolculuğuna iyi hizmet ettiğini düşünüyorum, ancak derinlemesine incelemek ve keşfetmek için daha fazla ekran süresine ihtiyaç duyan başka karakterler de var.

Barbie'nin gişede büyük bir kazanç elde etmesi ve açılış hafta sonunda 70 ila 80 milyon dolar kazanması bekleniyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU