Hindistan'daki tren faciasında ölen 52 kişinin kimliği hâlâ tespit edilemedi

Şimdiye kadar dedektifler, Hindistan'ın Orissa eyaletindeki trajediye yol açan "çeşitli düzeylerdeki ihmallere" işaret ediyor

(AFP)

Hindistan'da 293 yolcunun ölümüne ve en az bin kişinin yaralanmasına neden olan, üç trenin çarpıştığı korkunç kazada hayatını kaybeden 50'den fazla kişinin naaşı henüz talep edilmedi.

Bir aydan uzun süre önce Hindistan'ın doğusundaki Orissa eyaletinde 2 Haziran'da meydana gelen travmatik kaza, ülkenin son yüzyıldaki en ölümcül demiryolu kazası olarak nitelendirildi.

Balasore'da Coromandel Ekspres'in açık bir ana raydan hatalı bir şekilde ayrılıp yandaki bağlantılı hatta saparak sabit bir yük trenine çarpmasının ardından dedektiflar şimdiye kadar, "çeşitli seviyelerde ihmaller" yaşandığına dikkat çekti.

Bu çarpışma, Chennai'ye giden aşırı kalabalık yolcu treninin lokomotifinin ve ilk 4-5 vagonunun raylardan çıkarak devrilmesine ve ikinci ana hat üzerinde ters yönde ilerleyen Yesvantpur-Howrah treninin son iki vagonuna çarpmasına neden olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir aydan biraz daha uzun bir süre geçmişken, halihazırda 52 kurbanın cesedi ya henüz teşhis edilmedi ya da kimse tarafından talep edilmedi. Cesetler, Orissa eyaletinin başkenti Bhubaneswar'daki AIIMS hastanesindeki derin dondurucuda tutuluyor.

Bazı cesetlerin tanınmaz halde olduğu ve bu durumun kimlik tespitini daha da zorlaştırdığı bildirildi.

BBC'nin haberine göre Batı Bengal'den Shiv Charan, bir aydan uzun süredir erkek kardeşi Krishna'yı arıyor. Charan, sahipsiz cesetlerin tutulduğu hastaneye yakın bir otelde kalıyor.

Charan, DNA testi için örneklerini de gönderdi.

Kardeşini arayan Charan'ın "Kimse bana raporun ne zaman geleceğini söylemedi" dediği aktarıldı.

Cenaze töreninin düzgün bir şekilde yapılmasını istiyorum.

Geçen hafta DNA testi sayesinde 29 cesedin kimliği tespit edilse de diğer 52 ceset için süreç henüz sonuçlanmadı.

Her gün Hindistan genelinde 12 milyondan fazla kişi 14 bin trene biniyor ve 64 bin kilometrelik ray üzerinde seyahat ediyor.

Öte yandan ülkenin Demiryolu Güvenliği Müdürü'nün yürüttüğü soruşturmada, hemzemin geçitteki konum kutusunun (genellikle raylara yerleştirilen konum kutuları, kesişim noktalarında trenleri yönlendirmek için kullanılıyor -ed.n.) içindeki "kabloların yanlış etiketlenerek" "fark edilmeden yıllarca" böyle kaldığını ve nihayetinde bakım çalışmaları sırasında bir karışıklığa yol açtığı tespit edildi.

The Hindu gazetesinin haberine göre kazayı soruşturan demiryolu yetkilileri, demiryolu rayları üzerindeki makasları ayarlayan devreyi kontrol ederek ve konum kutusunu röleye veya kontrol odasına bağlayarak gerekli prosedürlerin takip edilmesi halinde kazanın önlenebileceğini söylüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU