Top Gun'ın sahneleri aslında ne kadar gerçekçi? ABD Donanması mensupları inceledi

ABD Donanması Amirali Samuel Paparo ve Yarbay Tucker, hasılat rekorları kıran filmi masaya yatırdı

Top Gun: Maverick'in hava muharebesi sahneleri, TOPGUN programının gerçek hayattaki mezunları tarafından incelendi. ABD Donanması'na bağlı okulun takma adı olan TOPGUN'ın mezunlarından ABD Donanması Amirali Samuel Paparo, heyecan ve aksiyon yüklü sahneleri mercek altına aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joseph Kosinski'nin yönettiği 1986 yapımı Top Gun'ın devam filmi, geçen yıl gösterime girdiğinde büyük övgüler almış ve gişede çok güçlü bir performans sergilemişti. Tom Cruise filmlerinin çoğunda olduğu gibi Top Gun: Maverick'te de CGI teknolojisi kullanmak yerine çekimler gerçek jetler ve dublörlerle yapıldı. Bu karar da bir dizi dudak uçuklatan hava sekansıyla sonuçlandı. 

CBS News'un 60 Dakika programının son bölümünde, Amiral Paparo ve meslektaşı Yarbay Patrick Tucker, Top Gun: Maverick'in savaş uçağı sahnelerinin gerçeğe ne kadar yakın ve doğru olduğunu inceledi.

ABD Donanması'nın iki üyesi bazı alanlarda sahnelerin gerçekçiliğine en yüksek notları verirken, filmin diğer unsurlarının tamamen kurguya kaçtığını da ifade etti. 

"Birkaç manevra gördüm ve çocuklarıma dönüp bunların ne olduğunu anlattım" diyen Amiral Paparo, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hava muharebesi manevralarında tamamen uygulanabilir çok sayıda manevra vardı... İlk filmdeki uçuş sahnelerinin inanılmaz olduğunu düşünmüştüm. Ama Top Gun: Maverick daha da gerçekçiydi.

Yarbay Tucker ise, uçuşların bir dereceye kadar gayet doğru olduğunu ifade etti ve "Uçaktaki kamera çekimleri de gerçekti" diyerek ekledi:

Ancak sahte görev ve arkasındaki hikaye açısından o kadar da gerçekçi olduğunu söyleyemeyeceğim.

Top Gun: Maverick, gerçekle kurguyu harmanlayarak eski bir Top Gun eğitmeninin aksiyona dönüşü hakkında duygusal yankı uyandıran ve nihayetinde heyecan verici bir hikaye anlatıyor. Filmin bu kadar başarılı olmasının nedenlerinden biri de gerçek savaş uçağı sahnelerine olan bağlılığı.

Cruise, oyuncuları rollerine hazırlamak için daha sonra "Tom Cruise Eğitim Kampı" olarak anılmaya başlayan ciddi bir eğitimden geçirdi. Cruise ve oyuncular, film için aslında hiç uçak kullanmadı ama sahnelerini çekebilmek için deneyimli pilotlarla birlikte gerçek savaş uçaklarına bindi. Filmdeki kokpit sahnelerinde CGI ve yeşil perde yerine gerçek aktörler gerçek bir arka plan kullanıldı, bu da aksiyonun gerçekmiş gibi hissettirmesine yardımcı oldu.


Independent Türkçe, CBS, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU