Tüyler ürpertici korku klasiğini yeniden çekerek "sınırlarını aştı"

1922 tarihli Nosferatu'nun yeniden çevriminde O'nun korkunç palyaçosu Bill Skarsgård ve The Idol'daki çıplak sahneleriyle tartışılan Lily-Rose Depp başrolde

1922 tarihli Nosferatu'nun yeniden çevriminin çekimleri, 19 Mayıs'ta tamamlandı (Focus)

Robert Eggers'ın işlerinde pis, dağınık ve yaşanmışlık hissi veren bir şeyler var. Cadı'da (The Witch) Anya Taylor-Joy'un tereyağının tadıyla baştan çıktığı o ürpertici köyde durum böyleydi, Deniz Feneri'nde (The Lighthouse) Robert Pattinson ve Willem Dafoe akıllarını yitirirken de öyle. Kuzeyli'nin (The Northman) de seyircisine sunduğu atmosfer değişmedi.

10 yıldır bu filmi çekmeye çalışıyor

Eggers, son filmi Nosferatu'da da Hollywood'un en ikonik vampirlerinden birine hayat vererek aynı hissi izleyicisine geçirmeye çalışacak. Kuzeyli'de ilk kez bu denli büyük bir prodüksiyonda çalışan 39 yaşındaki yönetmenin, 10 yıldır yapmaya çalıştığı korku filminin altından kalkabilmek için tam olarak buna ihtiyacı vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Geçen yıl Kuzeyli'nin gösterime girmesinin ardından Eggers, nihayet tutku projesi üzerinde çalışmaya başladı.

Hikaye, korku saltanatını kurmaya çalışan gizemli ve uğursuz vampir Kont Orlok'un etrafında dönüyor. Kont, yeni bir ülkeye taşındığında, kayıp aşkına benzeyen Ellen adında genç bir kadına aşık oluyor. Ellen'ın kocası Thomas Hutter, Orlok hakkındaki korkunç gerçeği yavaş yavaş ortaya çıkarırken, Ellen'ı ve çevresindekileri korkunç vampirin doymak bilmez kan arzusundan korumak için zamana karşı yarışıyor.

Yıldızlarla dolu kadro

Eylül 2022'de Bill Skarsgård'ın filmin başrolünde yer aldığı, tartışmalı The Idol'ın yıldızı Lily-Rose Depp'in de Ellen rolünü üstlenmek için görüşmelerde bulunduğu açıklanmıştı. 

Skarsgård başlangıçta Kuzeyli'nin kadrosunda yer almış ancak program çakışmaları nedeniyle vazgeçmek zorunda kalmıştı. Bir sopnraki ay Nicholas Hoult, Thomas'ı canlandırmak için görüşmelere başladı ve ocak ayına gelindiğinde Willem Dafoe da kadroya eklendi. Böylece üç oyuncunun da başrolde yer alacağı onaylandı. Ardından Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurney, Emma Corrin ve Ralph Ineson da kadroya katıldı.

"Yapabileceklerimin ötesine geçmeye çalışıyorum"

Empire'a konuşan Eggers, önceki projelerinde olduğu gibi kendi yeteneklerini genişletmek istediğini ve kendini ne kadar zorlayabileceğini görmek için yola çıktığını açıkladı.

"Yapabileceklerimin ötesine geçmeye çalışıyorum. Her zamanki gibi zor bir çekim oldu" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Daha dün gece bir gemide çok yağmurlu ve dalgalı bir sahne çekiyorduk. Yağmur deflektörü durmadan bozuluyor ve buğulanıyordu. Geçtiğimiz birkaç günü bir teknede sadece Rus denizcilerle çalışarak geçirdim.

Önce Kuzeyli'yi çektiği ve pek çok şey öğrendiği için mutlu olduğunu söyleyen Eggers, Nosferatu'yu çekmenin ancak bu bilgilerle mümkün olabileceğini de sözlerine ekledi.

Nosferatu'nun henüz bir vizyon tarihi yok ancak 2024'te gösterime gireceği tahmin ediliyor.


Independent Türkçe, Collider, Empire

DAHA FAZLA HABER OKU