Zuckerberg'le kafes dövüşüne çıkmaya hazırlanan Elon Musk, UFC efsanesinden ders alıyor

Milyarder, "Sonuç ortada, *çok* daha fazla antrenmana ihtiyacım var" diye tweet attı

Elon Musk (sağda), podcast sunucusu Lex Fridman (solda) ve eski UFC şampiyonu Georges St-Pierre (Lex Fridman/Twitter)

Elon Musk, Mark Zuckerberg'le yapacağı olası maç öncesi eski UFC (ABD merkezli Ultimate Fighting Championship, dünyanın en büyük karma dövüş sanatları organizasyonudur -ed.n.) şampiyonu Georges St-Pierre'le bir antrenman seansına katıldı.

Musk'ın, Meta'nın patronunu Threads adlı yeni bir platformda Twitter'dan kopya çekmekle suçlamasının ardından, geçen ay iki teknoloji milyarderi dövüşmek üzere anlaşmıştı.

Twitter'ın sahibinin "Kafes dövüşüne hazırım" diye yazması üzerine Zuckerberg şöyle demişti:

Konum at.

Daha sonra her iki isim de podcast sunucusu ve jiu jitsu meraklısı Lex Fridman'la antrenman yaptı. Fridman, Musk'ın pazartesi günü St-Pierre'le yaptığı ilk antrenman seansına katıldı.

2019'da emekliye ayrılmadan önce iki ağırlık sınıfında şampiyonluk kazanan Kanadalı dövüşçü, şimdiye kadarki en büyük karma dövüş sanatçılarından biri olarak kabul ediliyor.

Ayrıca bir dizi dünya şampiyonuna koçluk yapmış, Brezilya Jiujitsusu'nun en saygın antrenörlerinden biri olan grappling (teslim güreşi) koçu John Danaher da onlara katıldı.

Fridman, "Dün gece Elon Musk, Georges St-Pierre ve John Danaher'la harika bir antrenman yaptık" diye tweet attı. 

Bütün bunlar efsaneviydi!

Musk ise "Gerçekten eğlenceliydi! Sonuç ortada, *çok* daha fazla antrenmana ihtiyacım var" diye yanıtladı.

Dövüş teklifinden önce Musk "neredeyse hiç egzersiz yapmadığını" iddia ederken, Facebook'un kurucusu 2022'den beri jiu-jitsu yapıyor.

Önceki aylarda bir dövüş sanatları turnuvasında yarışan Zuckerberg, kendi ağırlık sınıfında "bazı madalyalar" kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zuckerberg'ün potansiyel rakibi boy ve kilo avantajına sahip ama Musk teknoloji sektöründeki rakibinden 13 yaş büyük.

SpaceX ve Tesla'nın patronuyla yaptığı antrenman seansının ardından Fridman, Musk'ın "ayakta ve yerde sahip olduğu güç, kuvvet ve beceriden" "son derece etkilendiğini" söylemişti.

Fridman, Musk'la yaptığı dövüş idmanı seansının fotoğraflarını paylaşsa da henüz bir antrenman videosu ortaya çıkmadı.
 

Elon Musk
26 Haziran 2023'te Elon Musk, Mark Zuckerberg'le muhtemel karşılaşması öncesinde Lex Fridman'la dövüş antenmanı yaptı (Lex Fridman/Twitter)


UFC antrenörü Javier Mendez yakın zamanda, görünürdeki zindeliği ve deneyimi göz önüne alındığında Zuckerberg'ün dövüşü kazanacağını tahmin ettiğini belirtmişti.

Mendez, "Zuckerberg'ün Elon'a göre en büyük avantajı aktif antrenman yapması ve bir jiu jitsu turnuvasına katıldığından halihazırda dövüşmeye daha hazır olması. Bu bana onun hakkında çok şey söylüyor" demişti.

Her şey göz önüne alındığında Zuckerberg, Musk'ın çok önünde ama Musk'ın yapabileceklerini görene kadar gerçekten ne olacağını bilemeyiz... Musk'ın yere serilmeyi önlemenin yollarını düşünmesini isterim. Ama yere düşmeyi sadece bundan kaçınarak önleyemezsiniz; saldırarak önlemeniz gerekir.

Karşılaşmanın yeri ve zamanı henüz belli değil.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU