Netflix, Black Mirror'daki sahte yayın platformunu gerçekten açtı

Bölüm, Netflix'ten esinlenen bir dijital yayın platformunda hayatı diziye dönüştürülen bir kadını konu alıyor

(Nick Wall/Netflix)

Netflix, Charlie Brooker'ın dizisi Black Mirror'daki sahte platformu temel alan yepyeni bir dijital yayın platformu kurdu.

15 Haziran Perşembe günü Netflix'e geri dönen ve 4 yılın ardından ilk kez yeni bölümleri yayımlanan distopik antoloji dizisinin oyuncu kadrosunda Aaron Paul, Josh Hartnett, Zazie Beetz ve Paapa Essiedu gibi isimler yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6. sezonun açılış bölümü Joan İğrenç Biri (Joan Is Awful), Joan (Schitt's Creek'ten Annie Murphy) adında normal bir kadının, hayatının bir TV dizisine dönüştürüldüğünü ve Salma Hayek'in kendisini canlandırdığını öğrenmesini konu alıyor.

Dizi içinde dizi olan Joan İğrenç Biri, Black Mirror'daki Streamberry adlı bir dijital platformda yayımlanıyor. Netflix'e inanılmaz derecede benzeyen bu serviste programlar Netflix'le aynı kullanıcı arayüzüne sahip ve bölümler platformun imzası haline gelen "tudum" sesiyle açılıyor.

20 Haziran Salı sabahı, Netflix'in resmi Birleşik Krallık (BK) ve İrlanda Twitter hesabı adını "Streamberry BK ve İrlanda" şeklinde değiştirdi ve Netflix logosu olan klasik "N" harfini "S"ye çevirdi.

"Streamberry'ye hoş geldiniz.  #YeniProfilFotoğrafı" diye tweet atan hesabın biyografisi artık şöyle:

Hoş yayınlar.

Ayrıca dizideki Netflix benzeri sahte yayın platformu streamberry.tv de açıldı.
 

Streamberry
Sahte "Streamberry"nin anasayfası (Netflix)


Streamberry anasayfasındaki programlar arasında önceki Black Mirror bölümlerine ve San Junipero Satışı (San Junipero), Düğünde Beş Yıldız (Nosedive), Ashley'nin Canlı On a Roll Turnesi (Rachel, Jack and Ashley Too) ve Rowdy ve Peanut (Cat Burglar) gibi diğer Brooker projelerine göndermeler yer alıyor.

Netflix, kullanıcıların kendi isimlerini ve fotoğraflarını ekleyerek kendi "İğrenç Biri" dizisinin yıldızı olabileceği youareawful.com'u da hazırladı.

Pilot TV Podcast'ine katılan Murphy, Brooker'ın Joan İğrenç Biri'de şirketin parodisini yapmasına Netflix'in izin vermeye gönüllü olmasının kendisini "gerçekten, mutlulukla şaşırttığını" itiraf etti.

Black Mirror
Murphy, Joan İğrenç Biri'de (Netflix)


Murphy, "Logoyu, ses efektini ve bütün bunları düşününce kimden bahsettiğimiz çok açık" dedi.

Buna yeşil ışık yakmalarından çok etkilendim.

The Independent'tan Nick Hilton, Black Mirror'ın 6. sezonuna üç yıldız vererek Brooker'ın teknolojinin yanı sıra topluma da odaklanarak dizinin "kazanan formülüne" sadık kalması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Joan İğrenç Biri kendi başına 4 yıldız alırken Hilton şöyle yazdı:

Saygısız, müstehcen ve kabus gibi klostrofobik olan Joan İğrenç Biri, Black Mirror'ın Orwell saçmalıkları kataloğunun mükemmel bir parçası.

Black Mirror'ın 6. sezonu halen Netflix'te.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU