Disney'de neler oluyor? Büyük filmlerin vizyon tarihleri yıllarca ertelendi

Avatar'ın vizyon takviminde yapılan değişiklikler gerçekleşirse, seri yüzyılın ilk 40 yılına yayılacak

Avatar'ın başrollerinde Zoe Saldana ve Sam Worthington yer alıyor (20th Century Fox)

Sinemaseverlerin Avatar: Suyun Yolu'na (Avatar: The Way of Water) kavuşması 10 yıldan fazla zaman almış olabilir ama serideki gecikmeler maalesef bununla da sınırlı kalmayacak.

Walt Disney Co. merakla beklenen film serilerinden bazılarının vizyon takviminde büyük değişiklikler yaparak Avatar ve Star Wars'un bir sonraki bölümlerini ertelediğini duyurdu. 

Avatar 5, Aralık 2031'de vizyonda

Disney, dün yaptığı açıklamada Avatar 3'ün gösterimini bir yıl erteleyerek Aralık 2024'ten Aralık 2025'e çekerken, Marvel ve Star Wars filmlerinin gösterim programlarında da değişiklikler yaptı.

Avatar'ın planlanan diğer bölümleri için zaman çizelgesi daha da uzadı. Buna göre Avatar 4'ün Aralık 2029'da, Avatar 5'in ise Aralık 2031'de vizyona girmesi planlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avatar'ın vizyon takviminde yapılan değişiklikler gerçekleşirse, film serisinin 5. filme kadar yüzyılın ilk 40 yılına yayılmış olacağı anlamına geliyor. 

Avatar'ı 2009'da çeken James Cameron, 4. ve 5. filmleri yönetmeyebileceğini söyledi. Avatar 5 için hedeflenen tarih olan Aralık 2031'de, şu anda 68 yaşında olan Cameron 77 yaşında olacak. 

Avatar ve devam filmi Avatar: Suyun Yolu, gişede toplamda 5,2 milyar dolardan fazla hasılat elde etti.

Star Wars ve Avengers hayranlarına kötü haber

Bunun yanı sıra, bir sonraki Star Wars filmi Aralık 2025'ten Mayıs 2026'ya ertelendi. Öte yandan Disney, Aralık 2026 için seriye bir film daha ekledi. Stüdyo her iki isimsiz yapımla ilgili ayrıntılarıysa açıklamaktan kaçındı.

Disney gecikmeler için bir neden sunmadı ancak Hollywood yazarlarının devam eden grevinin bazı projeleri aksatmış olabileceği düşünülüyor. Şirket aynı zamanda derin maliyet kesintileri yoluyla kârını artırmaya çalışıyor.

Disney CEO'su Bob Iger, spor dışı içerik harcamalarında 3 milyar dolarlık bir azalma da dahil olmak üzere yıllık maliyetleri 5,5 milyar dolar azaltma hedefi belirledi.

Marvel takvimi de yeniden düzenlendi. Disney'in sahip olduğu stüdyo, genişleyen süper kahraman destanının sonraki aşamaları için planlarını yeniden şekillendirmeye devam ediyor. 

Avengers: The Kang Dynasty için belirlenen gösterim tarihi, Mayıs 2025'ten Mayıs 2026'ya olmak üzere bir yıl geriye çekildi. 

Bir filmin gösterim tarihi erkene çekildi

Marvel için çok önemli bir yapım olan bu filmde, Mart ayında aile içi şiddetle suçlanan aktör Jonathan Majors rol alıyor. Majors'un avukatı suçlamaları reddetmiş ve aktörün masum olduğunu söylemişti. Majors ilk olarak Loki'de serinin yeni süper kötüsü Kang olarak tanıtılmıştı.

Bir Marvel filmiyse beklenenden daha erken vizyona girecek: Ryan Reynolds'ın başrolünü üstlendiği Deadpool'un devam filmi Kasım 2024 yerine Mayıs 2024'te sinemalarda olacak.
 

Independent Türkçe, Daily Mail, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU