Sansasyon yaratan filmin yönetmeni, seriyi nasıl tamamlayacağını açıkladı

"Hayranları hayal kırıklığına uğratamam"

2016 yapımı ilk Terrifier'ın devamı, 6 yıl sonra 2022'de gelmişti (Bloody Disgusting)

Palyaço Art daha fazla kargaşa çıkarmaya hazır.

İzleyicilerin sinema salonunda kusmasına hatta bayılmasına neden olan düşük bütçeli Terrifier serisinin üçüncü halkasının yolda olduğu resmen açıklanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2024'ün sonlarında vizyona girmesi planlanan korkunç üçlemenin Kuzey Amerika dağıtım haklarını Cineverse'ün satın almasının ardından, serinin hem yönetmeni hem de yaratıcısı Damien Leone, yaklaşan filmde izleyicileri nelerin beklediğini açıkladı.

250 bin dolardan daha az bir maliyetle çekilen Terrifier 2 dünya çapında 15 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı. Ayrıca korku serisi, hayranların sosyal medyada kendilerini en çok tiksindiren bölümleri paylaşmasıyla sansasyon yaratmıştı.

Hangi korku klasiğinden etkilendiğini açıkladı

Variety'ye röportaj veren Leone'ye, ürkütücü "Palyaço Art'ın kan banyosunu nasıl geliştireceği" soruldu. Leone, daha ikinci filmi çekerken serinin en azından üçleme olacağını bildiğini söyledi.

İkinci filmin ne olduğunu anladığımda, bunun en azından bir üçleme olacağını biliyordum, bu yüzden Terrifier 2'yi tamamladığımdan beri bunun üzerinde çalışıyorum. İkinci bölümü yazarken bile aslında üçüncü film için yazdığım sahneler vardı çünkü nereye gideceğini biliyordum.

Leone'nin aktardığına göre Terrifier 3, 2016 yapımı ilk filmin karanlık tonuna daha yakın olacak gibi görünüyor. 

Biraz daha basit ve eski tarz, cesur bir slasher olduğunu düşündüğüm ilk filmin tonuna geri dönmeyi hedefliyorum. Bu filmin de o yöne dönmesini ve üçlemenin en korkuncu halkası olmasını istiyorum.

Leone, Terrifier 2'yi çekerken hangi korku klasiğinden etkilendiğini de açıkladı. 

İkinci filmin Elm Sokağında Kabus 3: Rüya Savaşçıları (Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors) havasında olmasını istedim. Kafamdaki ton buydu. Doğaüstü ve fantastik öğeyi kucaklayacağımı, bu yolda ilerlerken filmin bazı hayranlarını yabancılaştıracağımı da biliyordum. Ama ben ikinci filmi de seviyorum.

Leone, ilk iki filmin korku hayranları tarafından çok beğenilmesinin üzerinde yarattığı baskı hakkında da açıklamalarda bulundu. 

Bazen 'Aman Tanrım, bu serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratamam' dediğim uykusuz geceler oluyor. Sürekli o testereli sahneyi ya da yatak odası sahnesini nasıl aşacağımı soruyorlar. Her zaman elimden geleni yapmak ve bir önceki filmde kendimi aşıp aşamayacağımı görmek istiyorum.

Terrifier 3 için henüz kesinleşmiş bir vizyon tarihi yok, ancak filmin çekimlerine bu yılın sonunda başlanması ve korku serisinin yeni halkasının 2024'ün sonlarında vizyona girmesi bekleniyor.


Independent Türkçe, Variety, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU