John Wick 4'ün senaryosundaki büyük boşluk

Başrolünde Ana de Armas'ın olduğu spin-off Ballerina, serinin son iki filmi arasındaki tutarsızlıkları açıklayabilecek mi?

John Wick 4, dünya çapında 420 milyon dolardan fazla hasılat yaptı (Lionsgate)

John Wick serisinin 4. filminde izleyiciler, Keanu Reeves'in hayat verdiği Wick'in dünyayı gezdiğini gördü. Ancak bu durum serinin olay örgüsünde büyük boşluk yarattı ve üçüncü filmdeki tüm dramatik yapıyı baltaladı. 

Serinin 4. filminde John Wick ABD, Fas, Japonya, Almanya ve Fransa'ya ayak basarak dünyayı dolaşıyor ve arkasında adeta bir ceset yığını bırakıyor.

5 dakikada üç ülke

8 ay boyunca New York'ta yeraltında saklandıktan sonra Wick, Yaşlı'yı öldürmek için Fas'a gidiyor, ardından da Osaka'ya sığınıyor. Farklı ortamlar, serinin yeraltı suç dünyasını genişletirken aynı zamanda renkli bir aksiyon filmi ortaya çıkarıyor. Ancak bu, başına 18 milyon dolar ödül konan suikastçının ilk 5 dakika içinde üç farklı ülke arasında seyahat ettiği anlamına geliyor. Üstelik filmde ne kadar zaman geçtiği belli olmasa da sadece birkaç gün geçmiş hissi yaratıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu durum, özellikle John Wick 3'teki seyahat durumu söz konusu olduğunda evrende büyük bir boşluk yaratıyor. Serinin üçüncü filminde John Wick, ABD dışına seyahat etmek için büyük çaba sarf etmiş ve Fas'ta Yaşlı'yla buluşmak için pek çok engeli aşmak durumunda kalmıştı. Kazablanka'ya ulaşabilmesi bile işin sadece yarısıydı çünkü John, Yaşlı'yı bulmadan önce günlerce çölde dolaşmak zorunda kalmıştı.

New York, Berlin, Paris...

4. filmdeyse John Wick'in Yaşlı'nın adamlarını vurması ve onu kolayca bulması arasında sadece saniyeler var. Bu, serinin son filmi için süregelen bir sorun çünkü John Wick 4 sık sık farklı bir ülkeye atlıyor. Fas'taki çatışmadan sonra film, Osaka'da devam ediyor. Daha sonra John, Charon'un mezarı başında durduğu sahneyle New York'a, ardından da Berlin ve Paris'e ışınlanıyor. 

Serinin üçüncü filminde seyahat etmek John Wick için ne kadar zorsa 4. filmde bir o kadar kolay gibi gözüküyor. John Wick 4, üçüncü filmdeki dramatik yapıyı baltalıyor ve izleyicisine John'un hızlı dünya seyahati için bir hilesi varmış gibi hissettiriyor.

Anahtar Bowery King mi?

John'un dünyayı nasıl bu kadar hızlı dolaştığının en belirgin yanıtı, Bowery King'in (Laurence Fishburne) yardımını almış olması. Bu karakter Wick'e sık sık ağır silahlar, takım elbise ya da tekne gibi ihtiyaç duyduğu eşyaları buluyor.

John Wick'in Bowery King'li bir spin-off'u olasılığı hakkında konuşan yapımcı Erica Lee şöyle diyor:

Bir nevi yeraltını yönetiyor ve bu çok ilginç bir dünya. Silahları ve tekneleri nasıl elde ediyor? Her yerde ortaya çıkıyor. O bir lider.

Bowery King'in John Wick'e seyahat konusunda kolaylık sağlaması serinin 4. filmi için bir yanıt sunsa da bu cevap bazı boşluklara sahip. Bowery King'in üçüncü filmde Fas'a gitmeye çalışan Wick'e neden yardım etmediği merak konusu olarak kalırken, geliştirileceği söylenen John Wick spin-off'ları 4. filmin seyahat tutarsızlıklarını açıklayabileceği ifade ediliyor. 

Ballerina'nın vereceği yanıtlar

Ana de Armas'ın başrolünü üstleneceği Ballerina'nın da John Wick serisine dair merak edilen cevapları ortaya çıkarabileceği belirtiliyor. Len Wiseman'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin 2024'ün haziranında gösterime girmesi planlanıyor. 

John Wick serisinin ilk spin-off'u olan Ballerina, John Wick 3 ve 4'teki olaylar arasında geçiyor.


Independent Türkçe, Screenrant, Gamerant

DAHA FAZLA HABER OKU