Jeremy Corbyn, Keir Starmer'ı "ilkokul muhabbeti" yapmakla suçladı

Eski lider, "arkadaş değiliz" yorumuna büyük tepki gösterdi ve İşçi Partisi'nin "kötü haber" konulu saldırı reklamlarını eleştirdi

Jeremy Corbyn ve Sör Keir Starmer (Reuters)

Jeremy Corbyn, Sör Keir Starmer'ın ikilinin hiçbir zaman arkadaş olmadığı yönündeki iddialarının "ilkokul muhabbeti" olduğunu söyledi.

Islington North'ta partinin adayı olması engellenen eski İşçi Partisi lideri, ikili birlikte çalışırken Sör Keir'ı her zaman bir "meslektaş" olarak gördüğünü belirtti.

Ayrıca İşçi Partisi'nin yakın zamanda yayımlanan, Rishi Sunak'a yönelik tartışmalı sosyal medya kampanyasını da eleştiren sol görüşlü Corbyn, bunu "her açıdan kötü haber" diye niteledi.

Bu açıklama, Sör Keir'ın eski liderle hiçbir zaman arkadaş olmadıklarını söylemesinin ardından geldi. Corbyn, LBC'ye yaptığı açıklamada "Aslında bu beni üzüyor. Bunu neden söylediğini bilmiyorum" dedi:

Yani, Starmer'la birlikte çalıştım. Gölge kabinedeydi. Onunla Brüksel'e gittim. Evet, onunla çalıştım, pek çok insanla çalıştım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sör Keir'ı bir arkadaş olarak görüp görmediği sorulduğundaysa "Onu bir meslektaş olarak gördüm. Asla bir arkadaş olarak görmedim. Onunla arkadaşlık etmek için vakit geçirmedim. Arkadaş, birlikte yemeğe çıktığınız, sohbet ettiğiniz, ev telefonundan aradığınız kişidir" dedi.

"Öyleyse neden birdenbire arkadaşı olduğumu dünyaya duyurdu ve şimdi de, kısa süre sonra, arkadaşı olmadığımı söyledi. Bu ilkokul muhabbeti" diye ekledi.

Corbyn, Sunak'ın çocuklara cinsel istismarda bulunanların hapse girmesi gerektiğini düşünmediğini iddia eden, İşçi Partisi'nin halihazırda kötü şöhret kazanan saldırı reklamı için de "her yerde kötü haber" dedi:

Bence rakibinize karşı hamle olarak onun hakkında inanılmaz derecede kötü bir şey söyleme fikri çok iyi ya da çok mantıklı değil. Ben bu tür şeylere inanmıyorum.

Geçen ay İşçi Partisi'nin Ulusal Yürütme Kurulu, Sör Keir'ın Corbyn'in sıradaki seçimlerde İşçi Partisi adına Kuzey Londra'daki koltuğuna aday olmaması yönündeki önerisini desteklemişti. Corbyn, bunun "parti demokrasisine yönelik utanç verici bir saldırı" olduğunu söyledi.

Bu gelişme, Yeni İşçi Partisi'nin (New Labour, İşçi Partisi'nin Tony Blair ve Gordon Brown başkanlığındaki [1997-2010] dönemi için kullanılan terim -ed.n.) mimarı Peter Mandelson'ın İşçi Partisi'nin çocuklara cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili tartışmalı saldırı reklamını desteklemesi ve partinin sağcı gazetelere "bunu kendi adlarına yapmaları" için güvenemeyeceğini öne sürmesinin ardından geldi.

Times Radio'ya konuşan Mandelson'a Yeni İşçi Partisi döneminde böyle bir reklamı onaylayıp onaylamayacağı sorulduğunda "Evet imzalardım" dedi.

Mandelson, Muhafazakarların kişisel saldırılar için "sağ eğilimli, Muhafazakarları destekleyen medyanın desteğine sahip olduğunu" söyledi.

Bu gazeteler bunu onlar adına yapıyor.

Gölge Sağlık Bakanı Wes Streeting, pazartesi gecesi İşçi Partisi'nin Meclis Grubu toplantısında İşçi Partisi milletvekillerine Sunak karşıtı reklamları savundu.

Starmer'ın yakın müttefiki, ekibinin ilk sosyal medya reklamından sorumlu olmadığını açıklamasının ardından gölge İçişleri Bakanı Yvette Cooper'a yönelik "korkakça" açıklamaları da eleştirdi.

Streeting, milletvekillerine Cooper'ın "Muhafazakarların karşısına çıkardığı her içişleri bakanı gibi Suella Braverman'ı da ezip geçtiğini" söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU