"Kapılar açıldı" iddialarına inanan göçmenler, ABD sınırına akın etti: "Çocuklarını nehirden karşıya fırlattılar"

En az 1000 göçmen El Paso'daki kapıya hücum etti

ABD Sınır Muhafaza'dan yetkililer, göçmenlerin Meksika'ya geri gönderileceğini bildirdi (@Pillandia / Twitter)

Meksika sınırından ABD'ye girmeye çalışan göçmenlerin, sınırı ayıran nehir üzerinden çocuklarını ve hayvanlarını karşıya geçen kişilere fırlattığı görüldü.

Teksas eyaletindeki El Paso şehrinde salı günü yaşanan olayda, çoğu Venezuelalı en az 1000 göçmenin ABD sınırına akın ettiği bildirildi.

ABD'nin önde gelen tabloid gazetelerinden New York Post (NYP), bu kişilerin sosyal medyadaki sahte haberlere inanıp sınıra gittiğini yazdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buna göre Twitter ve Facebook'ta paylaşılan söz konusu haberlerde, ABD Sınır Muhafızları'na teslim olan göçmenlere sığınmacı statüsü sağlanması kararı alındığı iddia edildi. 

Ancak ABD Gümrük ve Sınır Koruması'ndan (USBP) yetkililer, haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve ülkeye yasadışı giriş yapanların Meksika'ya geri gönderileceğini bildirdi. 

USBP Direktörü Raul Ortiz, Twitter'daki paylaşımında göçmenleri insan kaçakçılarına ve dezenformasyon içeren haberlere inanmamaları çağrısında bulunarak, “Sınır kapıları açık değil, bu tehlikeli yolculuğa çıkmayın” dedi.
 


Öte yandan NYP muhabirlerinin kameralarına yansıyan görüntülerde göçmenlerin, iki ülkeyi birbirinden ayıran nehri geçen yakınlarına çocuklarını ve hayvanlarını fırlattığı görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, çocukların yanı sıra bir köpeğin de derenin karşısındaki kişilere fırlatıldığı dikkat çekti. 
 


Olay, Meksika'nın ABD sınırında bulunan Ciudad Juarez kentindeki göçmen merkezinde pazartesi akşam saatlerinde çıkan ve 39 kişinin ölümüne yol açan yangının ardından geldi. 

Yayımlanan güvenlik kamerası görüntülerinde, görevli gardiyanların gözaltındaki göçmenlere yardım etmeden binadan kaçtıkları görülmüştü. 

Meksika Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodriguez, ikisi federal ajan, beşi özel güvenlik görevlisi ve biri de göçmen merkezi yetkilisi olan sekiz kişi hakkında cinayet soruşturması başlatıldığını bildirmişti.


Independent Türkçe, AP, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU