Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: İttifak içi ittifak formülü gündemimizde

Meclis seçimlerinde "ittifak içinde ittifak" formülünü değerlendirdiklerini söyleyen Karamollaoğlu, "Gelecek ve DEVA Partisi’yle seçim ittifakı yapılmasını önemsiyorum" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te yayınlanan "Gündem Türkiye" programında gazeteci Mustafa Yılmaz’a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sonrası Meclis seçimleri konusunda "ittifak içi ittifak" formülü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, "İttifakın içinde bulunan partilerden özellikle yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi’yle Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum" dedi.

Bu konuyu ittifak içindeki parti liderlerine de aktardığını belirten Karamollaoğlu şunları söyledi:

Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman alacağımız oy mertebeleri anketlerde şöyle veya böyle görünüyor. En fazla 3-4 milletvekili çıkartılabiliyor. Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkânımız var. AK Parti bir sene öncesinden beridir yüzde 15’ten fazla seçmeni kaybetti. Onlar gidecek yer aradılar, kısmen belli bir yerlere niyetlendiler ama hâlâ bu seçmenin yüzde 5 ile 7’si adres arıyor. Az önce ifade ettim bir ittifak içerisinde bir araya gelirsek 30-40 milletvekili çıkarabiliriz ama doğuracağı sinerjiyle birlikte 130-140’lara çıkarabiliriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU