The Dark Side Of The Moon'u tek başına yeniden düzenleyen Roger Waters, çalışmasından bir kesit paylaştı

Pink Floyd'un kurucularından Waters, albümün yeni bir versiyonunu tek başına çıkaracağını şubatta açıklamıştı

Roger Waters, Pink Floyd'un efsanevi albümü The Dark Side Of The Moon'un dijital olarak yeniden düzenlenmiş versiyonundan ilk kısa kesiti paylaştı.

Pink Floyd'un müzisyeni şubatta, kendi başına The Dark Side of the Moon'un yeni bir versiyonunu çıkaracağını duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O dönem verdiği röportaja göre Waters bu yeni versiyona, David Gilmour da dahil eski grup arkadaşlarına söylemeden ve onların iznini almadan girişmiş.

Şubatta The Telegraph'a albümü yeniden kaydetmesiyle ilgili konuşan 79 yaşındaki şarkıcı, "The Dark Side of the Moon'u ben yazdım. Şu 'biz' saçmalığından kurtulalım. Tabii ki bir gruptuk; 4 kişiydik, hepimiz katkıda bulunduk. Ama bu benim projem ve ben yazdım, yani gerisi hikaye" demişti.

Waters an itibarıyla, düzenlenmiş albümden ilk kısa kesiti 1 Mart Çarşamba günü bir YouTube videosuyla paylaştı.

Us and Them parçasının bir dakikadan biraz kısa videosunun açıklamasında solist, kesitle ilgili uyarıda bulunarak şu farkındalığını belirtti:

Bu orijinal albümün muadili değil, onun yeri tabii ki doldurulamaz.

Waters, "Ama bu, 79 yaşındaki bir adamın aradaki 50 yılı aşıp 29 yaşındaki halinin gözlerine bakması ve babam hakkındaki bir şiirimden alıntı yapmak gerekirse, 'Elimizden gelenin en iyisini yaptık, güvenini koruduk, babamız bizimle gurur duyardı' demesidir" diye devam etti.

Bu benim için Nick, Rick, Dave ve benim gurur duymayı sonuna kadar hak ettiğimiz bir albümü onurlandırmanın da bir yolu.

Görünüşe göre albümü düzenleme fikri Waters'a, 24 Mart'ta yayımlanacak The Dark Side Of The Moon'un 50. yıldönümü sürümü için şarkıların sadeleştirilmiş hallerini kaydetmeye başladığında gelmişti.

Videoda Waters, "The Dark Side of the Moon'un, kısmen orijinal çalışmaya övgü ama aynı zamanda tüm albümün politik ve duygusal mesajını yeniden dile getirme amacıyla da benzer bir düzenlemeye uygun bir aday olabileceğini düşündüm" dedi.

Bunu Gus ve Sean'la konuştum ve kıkırdamayı ve birbirimize "Aklını kaçırdın herhalde" diye bağırmayı bıraktığımızda bu işi yapmaya karar verdik.

Halihazırda son mikslemeyi bitirme aşamasındayız. Gerçekten harika bir iş çıktı ve herkesin dinlemesini heyecanla bekliyorum.

Time ve The Great Gig in the Sky şarkılarının da yer aldığı, Waters'ın yeni The Dark Side of the Moon versiyonu, şu anki planlamaya göre mayısta piyasaya sürülecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU