Erdoğan: 14 Mayıs'taki zafer, İstanbul'un ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacak

Babacan'ın sözlerini eleştiren Erdoğan, "Bunlar, Avrupa'nın aferin demesine muhtaç. Biz ise milletimin aferin demesine" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu'nun açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Konuşmasında İstanbul vurgusu yapan Erdoğan,  "İstanbul asla ihmale gelmeyen bir şehirdir. Burası öyle bir yerdir ki, bu şehre aşkla hizmet edenin aşamayacağı hiçbir engel, üstesinden gelemeyeceği hiçbir sıkıntı olmaz" dedi.

İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığı dönemden bahseden Erdoğan, "İstanbul'u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı. Çöp, çukur, çamur. CHP bu demek" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız? Size inanıyorum, güveniyorum. Durmak yok yola devam. Devasa yatırımları yahu denizin altından geçirdiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli'yle biz bu ülkede tarih yazdık. Fatih karadan kadırgaları yürüttü. Onun torunları olarak Marmara'nın altından raylı sistemi yürüttük. Bay bay Kemal var mı böyle eseriniz? Yanındakiler var mı böyle eseriniz. Büyükşehirler elinizde, ne yaptınız ya, söyleyin, şunu yaptık deyin. 

Muhalefete tepki

Erdoğan, konuşmasında DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın 6'lı Masa'nın mutabakat metni için kullandığı "Avrupa bize aferin diyecek" sözlerini de eleştirdi.

"Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için vesayetten darbeye terör örgütlerine göz kırpanlar yine olduğu gibi karşımızda kol kola girdiler" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Batı ne diyecekmiş? Vay vay vay, yazıklar olsun. Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise milletimin aferin demesine ihtiyacım var. Bunlar herkese eyvallah ederler. Bu millete dönüp bakmazlar. Hayatımızın her safhasında olduğu gibi bugün de sadece Allah'a güveniyor sadece milletimizden destek bekliyoruz.

Ülkemizin 14 Mayıs'ta gideceği seçimde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir diyerek huzurunuza geliyoruz. Türkiye yüzyılını beraber inşa edelim diyerek desteğinize talibiz.  Bu zafer aynı zamanda 3,5 yıldır kaderine terk edilen, unutulan, kaynakları sömürülen, eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır. 

Utanmadan adalet yok, suistimal var diyorlar. Ey bay bay Kemal ve yanındakiler; bugüne kadar ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne siz mi çıkardınız? Bütün bunları yapan kim? 26 tane havalimanından 57 havalimanına Türkiye'yi çıkartan kim? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Osman Gazi Köprüsü'ne, bütün bu köprüleri yapan kim? Marmaray'ı, Avrasya'yı yapan kim? Şehir hastanelerini yapan kim?

"Neyi yıkıyorsun? Sen kimsin ya"

"Her çalışan, üreten, er meydanında mücadele eden gibi eksiklerimiz olabilir. Bundan sonrası çok daha farklı olacak" diyen Erdoğan muhalefete yönelik eleştirilerine şöyle devam etti:

Sen git George'dan aferin almaya devam et. Zavallı bunlar. Bizim yanımızda adam gibi yürüdüler bizden sonra kayboldular. Gözünü ABD, AB'ye dikenlerin böyle bir gayreti olamaz. Ne diyor, Davos'a gideceğim. Ne yapacaksın Davos'ta. IMF başkanına Davos'ta bak adamlarını gönderirsin taksitlerini alırsın ama Türkiye Cumhuriyeti'ne talimat veremezsin.  Hayatın her alanında daha ileriye gitmemizi sağlayacak yatırımlara devam edeceğiz. Ne diyor şunu yıkacağız, bunu yıkacağız. Neyi yıkıyorsun, sen kimsin ya. Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin, milletin kuruşunu yedirmeyiz diyeceksin, nasıl yıkacaksın? Yapılanları yıkacak durduracak bir yıkım ekibine değil, daha büyük eserler yapacak, hizmetler getirecek AK Parti'ye Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU