Kupadan elenen Beşiktaş'ın tek hedefi kaldı: Süper Lig'te şampiyonluk

Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne yenilen Beşiktaş'ta tek hedef lig şampiyonluğu kaldı. Şenol Güneş ise "Şimdi ayağa kalkma zamanı" diyerek taraftara umut aşıladı. Spor yazarı Müslüm Gülhan, Beşiktaş'ın durumunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde ligde çıktığı 6 maçın 2'sinden puan kaybıyla ayrıldı, kupadan ise elendi / Fotoğraf: AA

Beşiktaş'ta bu sezon işler yolunda gitmiyor.

Siyah-beyazlılar, Avrupa arenasından uzak başladığı sezonda Türkiye Kupası'na da veda etti.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Ankaragücü ile karşılaşan Beşiktaş, normal süresi 1-1 berabere biten karşılaşmada rakibine penaltılarla elenerek bu kulvardaki hedefini de kaybederek taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Beşiktaş'ta Valerien Ismael sonrası göreve getirilen Şenol Güneş, ligde çıktığı 6 maçta 4 galibiyet, 1'er yenilgi ve beraberlik alsa da takımını kupada çeyrek finale taşıyamadı.

"Şimdi ayakta durma zamanı"

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, kazanabilecekleri bir müsabakadan mağlup ayrıldıklarını ancak Süper Lig'de mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

Kupada bir hedefimiz vardı ama kaybettik. Bizim için şimdi ayakta durma zamanı.

 

Şenol Güneş-AA.jpg
Şenol Güneş / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş ayağa kalkabilecek mi?

Bu sezon birçok terslikle boğuşan Beşiktaş'ta sular durulmuyor.

Ligin ilk yarısında çıktığı 17 maçın 5'inden beraberlik, 3'ünden de yenilgiyle ayrılan Beşiktaş, 19 puan kaybetti.

Valerien Ismael yönetiminde Başakşehir ve Hatayspor'a yenilen Beşiktaş, Alanyaspor, İstanbulspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarından beraberlikle ayrıldı.

Şenol Güneşle Ümraniyespor, Adana Demirspor, Kasımpaşa ve Konyaspor'u mağlup eden siyah-beyazlılar, Gaziantep FK ile berabere kalırken Galatasaray'a yenildi.

Bir maçı eksik olan Beşiktaş, zirvedeki Galatasaray'ın 10 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor.

Öte yandan takımın en golcü ismi konumundaki Wout Weghorst'u da Manchester United'a kaptıran siyah-beyazlılar, golcü sıkıntısını ise eski yıldızı Vincent Aboubakar ile doldurmayı hedefliyor.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Şampiyon olmuş takım üstüne koyarak devam etmeliydi, süreç sekteye uğratıldı"

Spor yazarı ve teknik direktör Müslüm Gülhan, Beşiktaş'ın durumunu ve şampiyonluk yarışındaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Beşiktaş'ta bu sezon tek hedefin kalmasının Sergen Yalçın'ın gönderilmesi sonrası istikrarın sağlanamamasına bağlayan Gülhan, "Şampiyon olmuş bir takımın üstüne koyarak devam etmesi gerekirken yönetimin Sergen Yalçın'a karşı almış olduğu tavır ve o ilişkinin bozulması sonrası süreç sekteye uğradı" dedi. 

"Süreç, idare edilmek üzere kurgulandı, istikrar olmadan sürdürülebilir başarı mümkün değil"

Beşiktaş'ın hem şampiyonluğun getirdiği avantajlardan hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki gelirlerin heba edildiğini savunan Gülhan, "Sergen Yalçın'dan sonra Türkiye'yi ve futbolu çok iyi tanımayan asistan seviyesindeki Valerien İsmail'le yeni bir dönem başladı ama yapısal sorunlar çözülemedi. Tabiri caizse süreç idare edilmek üzere kurgulandı. İstikrar çıkmadan sürdürülebilir başarıyı yakalamak mümkün değil" diye konuştu.

 

 

"Günü kurtarmaya yönelik tutum, Beşiktaş'ın buraya gelmesine neden oldu"

Valerien Ismael sonrası getirilen Şenol Güneş'in A Milli Takım'dan motivasyon olarak düşük geldiğine değinen Gülhan, şu ifadeleri kullandı:

Başkanın da özellikle istediği Şenol Güneş geldi ama çok yıpranmıştı. Maalesef takım kurgusundaki yetersizlikler ve Şenol Güneş'in ne istediğiyle ilgili hala birçok belirgin olmayan bir tablo söz konusu. Hem kadro derinliğinin olmaması hem de Şenol Güneş'in aslında neyi oynatıp oynatamamasıyla ilgili sadece günü kurtarmaya yönelik tutum ve davranışları, Beşiktaş'ın buraya gelmesine neden oldu.

"Kupadan elenmesi büyük sorun, Avrupa yollarından biri kapandı"

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda Ankaragücü'ne elenmesinin çok büyük bir sorun olduğunu ve takımın Avrupa kupalarına katılma yollarından birinin kapandığını belirten Gülhan, "Ligde iddialı çok takım var. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir, Konya'ya baktığınızda yıpranma payı çok yüksek ama kupada bu yol çok daha kolaydı. Yedek kadroyla çıkması, rotasyonu burada kullanabileceğini zannetmesi yanlış oldu" yorumunu yaptı. 

 

Weghorst-AA.jpg
Weghorst, Beşiktaş'ın 8 golle en skorer ismi konumundaydı / Fotoğraf: AA

 

"Aboubakar olmaz da başka bir santrfora yönelirlerse sıkıntı yaşanır"

Beşiktaş'tan ayrılan takımın en golcü isim olan Weghorst'un yerinin Vincent Aboubakar ile doldurulabileceğini düşünen Gülhan, "Beşiktaş'ın Aboubakar beklentisi var. Weghorst giderken kulübün hiçbir tavrı olmadı. Ardından hemen Aboubakar'a gidildi ve burada bir ticaret hacmi oluştu. Dönen rakamlar belli değil ancak Aboubakar zaten gitmeden bu paraları istemişti, yönetim vermedi. Bir sakatlık hikayesi çıkarıldı. Yönetim bir şekilde kendine başarı hikayesi çıkartmaya, Aboubakar'ı da itibarsızlaştırmaya çalıştı. Weghorst'un yerine Aboubakar gelirse bir sorun olacağını düşünmüyorum. Takımın onu tanıması çok büyük avantaj. Ancak Aboubakar olmaz, başkasına yönelirlerse sıkıntı yaşanabilir" şeklinde görüş belirtti.

 

Jackson Muleka - AA.jpeg
Jackson Muleka / Fotoğraf: AA

 

"Beşiktaş'ın şansı Galatasaray ve Fenerbahçe'ye göre çok düşük"

Ligde 17 maçta 8 kez puan kaybeden Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in "Ayağa kalkma zamanımız" sözlerini ve takımın şampiyonluk şansını değerlendiren Gülhan, sözlerini şöyle tamamladı:

Şu ortamda böyle söylemler çok olacaktır. Şenol Hoca konuşmayı çok sever fakat fikri ile eylemi arasında bir çelişki olduğunu düşünüyorum. Masadaki tutumuyla sahadaki tutumu maalesef birbirini tamamlamıyor. Bence Beşiktaş'ın şansı Galatasaray ve Fenerbahçe'ye baktığımız zaman çok düşük. Hem takım bütünlüğü yok hem de yönetsel sorunları var. Şenol Güneş geldi hala kendi iradesini ifade edecek bir sistem oturtturamadı. Sorunlar devam ediyor ve o da serzenişlerde. Takımı kendi etrafında bütünlendirip, futbolun dışındaki her şeyi bir tarafa bırakıp, futbol üzerinde hareket etmesi gerekiyor. Bunu da başaramadı. O yüzden sıkıntılı Beşiktaş. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU