Nebati: Kişi başı gelir 12 bin doların üzerine çıkacak

Nebati, "Kısa bir sürede döviz tevdiat hesaplarında cumhuriyet tarihindeki en yüksek düşüşe imza attık" dedi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"nda konuştu.

Konuşmasında Kur Korumalı Mevduat hesapları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Nebati, "Kısa bir sürede döviz tevdiat hesaplarında cumhuriyet tarihindeki en yüksek düşüşe imza attık" dedi.

Nebati, 2022 yılının ikinci yarısından itibaren de döviz kurlarında istikrarı sağladıklarını savunarak, "Finansal istikrarın güçlendirilmesi; TL’nin reel olarak değer kazanmasını da beraberinde getirmiştir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Büyümede diğer ülkelere göre daha berrak bir tablo çiziyoruz"

"2022 yılının ilk üç çeyreğinde ülke ekonomimizin performansını diğer ülkelerle kıyasladığımızda çok berrak bir tablo ortaya çıkmaktadır" diyen Nebati şöyle devam etti:

Bu dönemde Çin bizim yarımız; ABD ve Almanya ise yarımızdan da düşük bir oranda büyüme kaydetmiştir.

Yüksek büyüme performansımızın etkisiyle 2022 yılında kişi başına gelirimiz 10 bin dolar seviyesini aşacağını öngörüyoruz. Ki bu, Orta Vadeli Program tahmininizin de üzerindedir. 2023 yılında da kişi başına gelirimiz inşallah daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkacaktır.

Türkiye ekonomi modelimiz ile büyümede kırdığımız rekorları sağlam bir zemin üzerine inşa ediyoruz. Bu zeminin önemli bir parçası üretimdir. Nitekim sağladığımız desteklerle sanayi katma değerinin GSYH’deki payı da önemli artış kaydetti. Bu oran 2022 yılının ilk üç çeyreği itibarıyla yüzde 27’yi aşmış durumdadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU