Soylu: DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP... Bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir

"Birçok seçimin içerisinde bulunduk ve her seçim, seçim bittikten sonra, herkesin sonucunu kabul ettiği, güvenliği açısından herhangi bir tartışmanın olmadığı bir seçim olarak nihayetlendi."

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP, bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’da "İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu. Soylu'nun ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Şehirde kırsal, terör örgütünü bir daha ayağa kaldıramayacak şekilde beline vurulan darbenin sahibi olmuşlardır. Eğer biz teşkilatlarımızla ilgili böyle bir değerlendirmeyi yapabiliyorsak, aynı değerlendirmeyi devletimiz, milletimiz için yapabilecek kapasitedeyiz. Elbette ki bu yıl yaklaşık 46 milyon turist, 51.5 milyar dolar civarında bir turizm elde edilmişse, Türkiye'nin doğusunda fabrikalar her şekilde artıyorsa, istihdam 31 milyonu aşmış ise ihracat 254 milyar seviyesine ulaşmış ise burada etrafındaki ateş çemberine rağmen kahramanlarımızın katkısı çok büyüktür. Bu anlayışla birlikte şunu çok net bir şekilde ifade etmem gerekir.

Güvenlik sahasında bir yandan terör, uyuşturucu kaçak göç gibi küresel sorunlarla mücadele ediyoruz. Bir yandan da teknolojinin ürettiği siber suçlar gibi yeni suç türleriyle mücadele ediyoruz. Batılı ülkelerin terör örgütlerine de aynen destekleri devam edecek. Onun için az önce ifade ettiğim gibi gayretimizi artırarak çalışmalıyız.

Tek terörist kalıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Kim hangi siyasi hesabı yaparsa yapsın. Kırsalda veya şehirde ne kadar başarılı olursak olalım bu teyakkuzu devam ettirmeliyiz. Teröristlere göz açtırmamalıyız.

2022 yılında DEAŞ, FETÖ, sol terör örgütleri, PKK/KCK yönelik 16 bin 212 operasyon yapıldı. 28 bin gözaltı, 4 bin 545 tutuklama gerçekleşti. DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP, bütün bu örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir.

"Seçimin güvenliği bize emanettir"

Soylu, seçim dönemine girildiğine işaret ederek, bu dönemi manipüle etmek isteyen anlayışların olabileceğini vurguladı.

"Seçimin güvenliği bize emanettir, bu kadrolara emanettir, jandarmamıza, polisimize" diyen Soylu, vatandaşın sağlıkla sandığa gitmesi, yaptığı oy tercihi nedeniyle kimse tarafından öncesinde veya sonrasında baskı altına alınmamasının önemine değindi.

Türkiye'nin seçimleri başarılı bir şekilde yönettiğinin altını çizen Soylu, "Seçimlere halel gelmesini isteyecekler olabilir, buna müsaade etmemek de bizim temel görevimizdir" ifadesini kullandı.

Bu kadroyla birçok seçim geçirdiklerini aktaran Soylu, şunları kaydetti:

Birçok seçimin içerisinde bulunduk ve her seçim, seçim bittikten sonra, herkesin sonucunu kabul ettiği, güvenliği açısından herhangi bir tartışmanın olmadığı bir seçim olarak nihayetlendi. Bu kadar açık, çünkü gerek Türk Polis Teşkilatı gerek tüm Jandarma teşkilatı, kırsalda ve şehirde gereğini yerine getirip, vatandaşımızın her bir oyunun özgür iradesiyle kullanılıp, sonucun o şekilde oluşmasını temin edecek güvenliğin alınmasını sağlamış durumdadır. Bu da bizim için önemlidir. Bu manipülasyonlara, bu spekülasyonlara mahal vermemek için çok dikkatli olmalıyız hep birlikte.

Seçimden önce her seçimde olduğu gibi bölgesel toplantılar yapacaklarını belirten Soylu, güvenlik önlemlerinin tekrar değerlendirileceğini bildirdi.

Bakan Soylu, "Seçimin huzur ve güven içerisinde geçebilmesini temin edebilmek için de her zamanki gibi bütün gayretimizi ortaya koymuş olacağız" diye konuştu.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU