Netflix'in tuhaf dizisi Kaleidoscope'u izleme rehberi

Stephen King de kendi sıralamasını paylaştı

Kaleidoscope'un oyuncu kadrosunda Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle ve Peter Mark Kendall gibi isimler yer alıyor (Netflix)

Netflix'in yeni dizisi Kaleidoscope ilginç yapısıyla dikkat çekiyor. Doğrusal olmayan bir yapıya sahip dizinin final bölümü dışında tüm bölümleri istenilen sırayla izlenebiliyor.

Korku ve gerilim türünün yaşayan efsanesi Amerikalı yazar Stephen King de Kaleidoscope'un nasıl izlenebileceğine dair bir öneride bulundu.

King, "birinci kalite eğlence" dediği yapımın kronolojik sıralamayla izlenmesini tavsiye etti.
 


Farklı renklerle adlandırılan bölünmeler kronolojik sıralamada soygundan 24 yıl öncesinden 6 ay sonrasına kadarki zaman çizelgesini takip edecek şekilde diziliyor:

  • Mor - 24 Yıl Önce
  • Yeşil - 7 Yıl Önce
  • Sarı - 5 Hafta Önce
  • Turuncu - 3 Hafta Önce
  • Mavi - 5 Gün Önce
  • Beyaz - Soygun Günü
  • Kırmızı - Soygundan Sonraki Sabah
  • Pembe - 6 Ay Sonra

Dijital yayın platformu da 3 Ocak'ta başka izleme seçenekleri de paylaşmıştı. Bunlar arasında diziyi "Tarantino filmi gibi" geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek arasındaki zaman sıçramalarıyla izlemenin bir yolu var.

Üçüncü ihtimalde hayranlara diziyi, Orange is the New Black tarzında izlemelerine dair yönerge veriliyor. Netflix'in hapishane draması, çeşitli karakterlerin hapse girmeden önceki hayatlarını aydınlatırken geriye dönüşleri hikaye anlatımında belirgin şekilde kullanıyordu.
 


Son bir öneri olarak Netflix, hayranların Kaleidoscope'u "klasik bir gizemli dedektif hikayesi olarak" deneyimlemesini sağlayacak bir sıra sunmuştu.

Bununla birlikte diziyi izlemek için bunlardan herhangi birinin seçilmesi gerekmiyor. Arzu edenler istediği bölümden başlayıp çok beğenilen diziyi izleyebilir. Ancak Beyaz adlı bölümün, dizinin finali olacak şekilde hazırlandığını hatırlatmakta fayda var.
 


Sosyal medyada da pek çok kullanıcı, dizinin izlenme sırasına ilişkin önerilerini paylaştı.
 


1 Ocak'ta seyirciyle buluşan Kaleidoscope, 2012'deki Sandy Kasırgası sırasında Manhattan'da yaşanan bir olaydan esinlenildi. Kaleidoscope, usta bir hırsızın 7 milyar dolarlık detaylı soygun planını konu alıyor. Destansı soygun planı, açgözlülük ve ihanet gibi nedenlerden sekteye uğruyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant, CNET

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU