Aylardır özgürce yaşayan kaçak inekler sonunda yakalandı

Temmuz sonunda çiftlikten kaçmışlardı

İneklerin yazın ahırdan çıkarılıp tarlaya salınması planlanıyor (AP/Arşiv)

Kanada'da çiftliklerinden kaçıp aylardır özgür yaşayan inek sürüsü sonunda yakalandı. Tarım Üreticileri Sendikası yaklaşık 20 hayvanın cumartesi Quebec eyaletindeki çiftliğe döndüğünü duyurdu.

İnekler, temmuzun sonlarındaki bir fırtına sırasında Montreal'in yaklaşık 130 kilometre kuzeyindeki bir çiftlikten kaçmıştı. İnekler kısa sürede doğal hayatta serbestçe yaşamaya alışmıştı. Kaçtıkları sırada hamile olan ineklerin yavrulamasıyla sürü daha da büyümüş ve yakalanmaları daha da zorlaşmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gündüzleri ormana saklanan inekler, akşamları dışarı çıkıp çiftçilerin samanlarını ve mısırlarını yiyerek beslenmişti. İneklerin onbinlerce dolar zarara yol açtığı tahmin ediliyor.

Öte yandan inekler, bölge halkını ikiye bölmüştü. Bazı vatandaşlar sürüyü "baş belası" ve "sürücüler için bir tehdit" olarak görürken, bazıları da özgürlüğünü keşfeden hayvanların "sığır devrimi" yaptığını düşünüyordu.

Şimdiye kadar inekleri yakalamanın kesin ve güvenli bir yolunu bulamayan yetkililer, kışın yaklaşmasıyla sürüyü yemle cezbetmeye çalıştı. Çeşitli yerlere sürünün seveceği saman yığınları yerleştirildi. Görevliler böylece, yem tuzağına yaklaşan ineklerin etrafını çevreleyerek onları yakalamayı planladı.
 

İnek
Siyah alaca ırkından olan kaçak inekler artık çiftlikte (Reuters/Arşiv)


İneklerden dördü bu sayede 17 Aralık'ta yakalanmıştı. Kar fırtınasında saman yığınını bulamayan ineklerse tuzaktan kurtulmayı başarmıştı.

Tarım Üreticileri Sendikası yem tuzakları sayesinde 13 ineğin ve iki buzağının daha yakalandığını bildirdi.

Bununla birlikte bazı bölge sakinleri kaçak ineklerin sayısının 24'le 28 arasında olduğunu söylüyor. Bu yüzden tuzaklar yarına (11 Ocak) kadar tutulacak.

Sendika sözcüsü Jean-Sébastien Dubéçiftliğe dönen ineklerin iyi durumda olduğunu belirtti. İneklerin sahibi Pierre Lapointe, kaçakların ahırda tutulduğunu ve diğer hayvanlara alışmalarının beklendiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, CBC, National Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU