Ethem Sancak: Vatan Partisi NATO'ya düşman değil, NATO Türkiye'ye düşman

"Bu seçimi Biden ittifakına karşı olan güçler kazanacak ve milli hükümet kurulacak. Biz de bu milli hükümetin bir parçası olacağız"

Fotoğraf: AA

AK Parti’den istifa ettikten sonra Vatan Partisi’ne geçen Ethem Sancak, partisinin NATO’ya düşman olmadığını ifade etti. Sancak’a göre NATO, Türkiye’ye düşman.

TV100 kanalında Pazar Siyaseti isimli programa katılan Sancak, gündeme dair bir dizi değerlendirmede bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak’ın ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Mustafa Gazi’nin zamanında dolardan daha kıymetli bir paramız vardı. Sonradan çeşitli komplolarla bizi yutmak isteyen sistemin parçası haline geldik. O sistem bizim kalkınıp onlara baş belası olmamamız için her türlü politikayı içeride uyguladı. NATO’YA girdik, NATO’nun güdümüne alındık. Onlar ortak oldu biz pazar. Bizi özellikle 80’den sonra bir sürece soktular; ‘Borç alın ve tüketin’, giderek bağımlı hale geldik.

Vatan Partisi NATO’ya düşman değil. NATO Türkiye’ye düşman.

Türkiye’de son 60 yılın, demokratik hayata geçtiğimizden bu yana en önemli seçim önümüzdeki seçim. Bu seçim vatandaşın boğazını ilgilendiren bir seçim değil. Türkiye Batı’nın köleleşme zihniyetinden kurtulmaya çalışıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı “Dünya beşten büyüktür” diyor. Adaleti, eşitliği savunuyor. Onun karşısında da “Biz gelince onu devireceğiz” diyen Biden’ın oluşturduğu Altılı Masa var. Vatan Partisi müttefik olarak Cumhur İttifakı’nı daha yakın görüyor. Bu seçimi Biden ittifakına karşı olan güçler kazanacak ve milli hükümet kurulacak. Biz de bu milli hükümetin bir parçası olacağız.

Olaylar öyle bir zorlayacak ki Esad ve Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki en fazla 1-2 ay içerisinde bir araya gelecekler ve kucaklaşacaklar.

Amerika'nın desteğiyle geldik' demedim. ABD uyanıktır. Bakar kim güçlü ve onu güdümü altına almaya çalışır. Bunu Demirel'e de Özal'a da en sonra da Erdoğan'a yapmaya çalıştı. Bunu ifade ettim. Birileri çarpıttı.

 

TV100

DAHA FAZLA HABER OKU