Prens Harry'nin kitabında gündemi sarsan 12 açıklama

Yayımlanmasına günler kalan kitabın bazı bölümleri sızdırıldı

Prens Harry ve Meghan Markle'ın diğer aile üyeleriyle arası Kraliyet görevlerinden istifa ettiğinden beri iyi değil (Reuters)

Prens Harry'nin çok beklenen anı kitabı Spare (Yedek) 10 Ocak'ta piyasaya çıkacak.

İlk ayrıntıları ekimde duyurulan kitap hakkında Kraliyet yazarı Richard Fitzwilliams, "Çok geniş çaplı ve yıkıcı etkisi olacak" demişti.

Piyasaya çıkmasına günler kalan kitaptan bazı alıntılar sızdırıldı ve Harry'nin açıklamaları şimdiden gündemde yerini aldı.

Prens Harry'nin kitabı Spare'de öne çıkan bazı konu başlıkları şöyle:

Kral Charles, oğlu Harry doğduktan sonra Prenses Diana'ya "işim bitti" demiş 

Harry, ağabeyi Prens William'dan iki yıl sonra 1984'te doğmuştu.

Kitapta Harry, babası Kral III. Charles'ın ikinci oğlunun doğumuna nasıl tepki verdiğini anlattı. Spare'de yazılanlara göre Charles, Harry doğduktan sonra eşi Prenses Diana'ya şöyle söylemiş:

Harika! Bana bir varis ve bir de yedek verdin. Benim işim bitti.

Britanya Monarşisi'ndeki taht sıralamasında William, Charles'ın ilk varisi olarak yer alıyor. Harry ise kitaba da adını verdiği gibi "yedek" varis olarak anılıyor.

Meghan Markle'ın seks sahnelerini izleme hatasına düşmüş

Kitapta Prens Harry, Meghan Markle'ın Suits'teki seks sahnelerini izledikten sonra duyduğu aşırı rahatsızlığı dile getirdi.

Harry, ilişkilerinin ilk döneminde "Megan'ı Google'da aratma ve seks sahnelerini izleme hatasına düştüğünü" belirtti ve ekledi:

Bunları görmeme hiç gerek yoktu. O görüntüleri beynimden silmek için bir elektrik şoku terapisi gerekti.

Megan, 2011'den 2018'e kadar yayımlanan Suits'te avukat Rachel Zane karakterini canlandırıyordu. Oyuncu, dizinin ilk sezonundan sonra yapımcı Trevor Engelson'la evlenmişti ve 2014'te boşanmıştı. Bundan iki yıl sonra tanışan Harry ve Megan, 2018'de evlendi.

Prens William, Prens Harry'yi dövmüş

Harry, abisi Prens William'ın kendisini dövdüğünü öne sürdü.

Kitapta yazılana göre kavga, Harry'nin Nottingham Cottage'daki evinin mutfağında abisiyle Meghan Markle üstüne tartışırlarken yaşandı.

Harry, William'ın Meghan'dan "zor", "kaba" ve "yıpratıcı" gibi ifadelerle bahsettiğini belirtti.

İddiaya göre, kavga şöyle yaşandı: 

Elindeki su bardağını bıraktı, bana başka bir isimle seslendi, sonra üzerime geldi. Her şey çok hızlı oldu. Çok hızlı. Beni yakamdan yakaladı, kolyemi kopardı ve yere fırlattı. Köpeğin mama kabının üstüne düştüm. Altımda kalan kap kırıldı ve parçaları sırtımı kesti. Bir süre sersemlemiş halde orada yattım, sonra ayağa kalktım ve ona dışarı çıkmasını söyledim.

Kral Charles, Harry'nin babası olmama ihtimaline dair şaka yapmış

Harry, Kral III. Charles'ın eskiden "Senin gerçek baban mıyım, kim bilir?" diye şaka yaptığını öne sürdü.

Prenses Diana, Eski Kraliyet Muhafız Alayı subaylarından süvari binbaşı James Hewitt'le 1986'dan 1991'e kadar ilişki yaşamıştı.

Harry, Charles'ın bu yorumları James Hewitt'in babası olduğuna dair yayılan söylentiler üzerine yaptığını belirtti:

Güldükçe gülüyordu ama tam o sırada gerçek babamın annemin eski sevgililerinden biri olduğuna dair söylentiler dolaştığı için bu hiç de komik olmayan bir şakaydı. 

Harry, annesinin Paris'teki ölümlü trafik kazasını canlandırmış

Prenses Diana öldüğünde 12 yaşında olan Harry, annesinin ölümüyle sonuçlanan kazayı kendi şoförüyle yeniden canlandırdığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harry, 2007'de Paris'e gitmiş ve şoföründen kendisini Pont de L'Alma tünelinden saatte 105 kilometre hızla geçirmesini istemiş.

1997'de Paris'te yaşanan kazada, Prenses Diana ve arkadaşı da aynı tünelden aynı hızla geçmeye çalışırken kaza yapmıştı.

Harry, bunu yaparak 10 yıldır süren "amansız acısını" sonlandırmaya çalıştığını belirtti.

Prens Harry, medyuma giderek annesiyle bağlantı kurmuş

Prens Harry, annesini kaybetmenin acısını çektiği günlerde  "güçleri olan" bir kadına gittiğini ve bu kişinin kendisine Diana'dan bir "mesaj ilettiğini" ifade etti.

Kadın, Harry'ye şunları söylemiş:

Onun yaşayamadığı hayatı yaşıyorsun. Onun senin için istediği hayatı yaşıyorsun.

Harry, kadının annesinin o anda yanında olduğunu söylemesinin ardından "boynunun ısındığını ve gözlerinin yaşardığını" belirtti.

Ayrıca medyum, Diana'nın Harry'nin "kafa karışıklığını hissettiğini" ve "çok fazla sorusu olduğunu bildiğini" aktarmış.

Ardından medyum, bir Noel süsünden bahsetmeye başlamış:

Annen bir Noel süsünden söz ediyor… Bir annenin ya da büyükannenin… Düşmüş mü, kırılmış mı?

Harry, büyükannesi Kraliçe II. Elizabeth şeklindeki bir süsün kırıldığını, oğlu Archie'nin de onu tamir etmeye çalıştığını anlatmış.

Medyum şöyle demiş:

Annen o sırada oradaymış ve buna epey gülmüş.

Kral Charles çocuklarına yalvarmış

Harry, abisi William'la, Nisan 2021'de Prens Philip'in cenazesi sırasında aralarını düzeltmek için bir konuşma yapmaya çalıştıklarını ama olayın kısa sürede alevlendiğini belirtti.

Prens, "düelloya" dönen kargaşa sırasında Charles'ın oğullarının arasına geçip "kızarmış suratlarına baktığını" ve şöyle söylediğini ifade etti:

Lütfen çocuklar. Son yıllarımı ızdıraba çevirmeyin.

Nazi kostümü giymesini William ve Kate söylemiş

Harry, 2005'te bir kostüm partisine Nazi kostümüyle katılmıştı ve bu tercihi uzun süre gündemden düşmemişti.

Netflix'te yayımlanan belgesellerinde de Harry, bu olaydan "hayatımın en büyük hatası" diye bahsetmişti.

Harry bu olayın sorumlusunun abisi Prens William ve eşi Kate Middleton olduğunu söyledi.

İki kıyafet arasında kaldıktan sonra William ve Kate'i aradığını söyleyen Harry, şöyle anlattı:

Bunlardan biri pilot kostümü, diğeriyse Nazi üniformasıydı. Willy ve Kate'e fikirlerini sordum. Nazi üniformasını seçtiler. Her ikisi de çok güldü. Willy'nın kıyafetinden daha kötüydü. Daha saçmaydı. Olay da buydu zaten.

Afganistan'da 25 kişiyi öldürmüş

2007-2008 ve 2012-2013 dönemlerinde Afganistan'da görev yapan Harry, bu sırada 25 kişiyi öldürdüğünü ve bundan utanç duymadığını belirtti.

Harry, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü ifade etti.

Birini insan olarak görürsen öldürmenin imkansız olduğunu dile getiren Harry, ordunun "o kişileri 'öteki' olarak görmeleri için eğitim verdiğini" de ekledi.

Kokain kullandığını itiraf etti

Harry, eskiden uyuşturucu kullandığını da kabul etti ve kokaine başlamasını şöyle anlattı:

Tabii ki o sırada kokain kullanıyordum. Birinin evinde, ava çıktığımız bir hafta sonunda, bana bir çizgi teklif edildi ve o zamandan sonra biraz daha tükettim.  Çok eğlenceli değildi ve başkalarına olduğu gibi beni özellikle mutlu hissettirmiyordu ama kendimi farklı hissetmemi sağlıyordu ve benim asıl amacım da buydu: Hissetmek. Farklı olmak.

Harry, kendisinden "Önceden kurulmuş düzeni değiştirecek neredeyse her şeyi denemeye istekli 17 yaşında bir gençtim" diye bahsetti.

Eski sevgilisinden ayrılmasında Kraliçe'nin etkisi olmuş

Prens Harry, 2004'ten 2011'e kadar Chelsy Davy'yle çalkantılı bir ilişki yaşamıştı. Harry, eski kız arkadaşından şöyle söz etti:

Chels'in rahatlığını, karmaşık olmamasını sevmiştim. Kimsenin ne düşündüğünü umursamıyordu. Mini etekler ve yüksek topuklu botlar giyiyor, istediği gibi dans ediyor, benim gibi tekila içiyordu ve tüm bunlar beni gerçekten mutlu ediyordu.

Kitapta Harry, bu ilişkinin bitmesinde Kraliçe II. Elizabeth'in etkisi olduğunu belirtti:

Büyükannemin bu konudaki fikirlerini değiştiremezdim. Ya da başkalarının. Ve istediğim son şey Chels'in onları memnun etmek için değişmesiydi.

Bekaretini nasıl kaybettiğini anlattı

Prens Harry, bekaretini kendisine "genç bir aygır gibi" davranan yaşlı bir kadınla bir barın arkasında ilişkiye girerek kaybettiğini açıkladı.

Harry, adını açıklamadığı kadının kendisini "poposundan tokatladığını" ve "kendi yoluna yolladığını" söyledi.

2001'de yaşanan olayda Harry, 16 ya da 17 yaşındaydı.

 

Independent Türkçe, Express.co.uk, CNN

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU