Gülşen davası bugün: Davacılar, şikayetlerinden vazgeçiyor

"Müvekkilimin savunmasını dinleyen müştekiler şikâyetten vazgeçtiler. Diğer giren müştekilere savunmayı hâkim okudu. O şekilde savunmadan haberdar olanların bazıları şikâyetten vazgeçti"

Fotoğraf: Twitter / Gülşen

Sanatçı Gülşen'in, bir konserde imam hatip mezunu bir çalışma arkadaşına yaptığı şaka gerekçe gösterilerek “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duruşma öncesi Gülşen’in avukatı Emek Emre Cumhuriyet gazetesine bilgi verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kadın ve Demokrasi Vakfı ve Gaziantep Önder İmam Hatipliler Derneği’nin de bulunduğu 702 müşteki davada yer alırken Emre, “700 küsur müştekinin ifadesi henüz tamamlanamadı. Duruşmada eksiklerin giderilmesi bekleniyor” dedi.

Emre, “Normalde müştekilerinin hepsinin aynı anda salonda bulunması gerekirdi. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda duruşma salonunun değiştirilebileceği yazılmıştı. Ancak onun yerine 30-40 kişilik gruplar halinde müştekileri salonda tuttular. Müvekkilimin savunmasını dinleyen müştekiler şikâyetten vazgeçtiler. Diğer giren müştekilere savunmayı hâkim okudu. O şekilde savunmadan haberdar olanların bazıları şikâyetten vazgeçti. Doğrudanlık ilkesini bozacak bir olay yaşandı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emre, “Müvekkile isnat edilen suç oluşmamıştır. Halkın bir kesimini bir başka kesimine tahrik etme unsuru yok. Nisan ayında sahnedeki bir beyanından dolayı 25 Ağustos’ta hakkında soruşturma açıldı. Dört ay geçmiş kimsenin ruhu duymamış mı burada? Kamu güvenliğinin tehlikede olmadığı çok açık” dedi.

"Bunlar yaşanırken bu davanın görülmesi ayıptır"

Geçtiğimiz haftalarda İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken evlendirildiği iddialarını hatırlatan Emre, “İki hafta önce neler yaşadık. Biz bunlar yaşanırken müvekkilimize ilişkin hukuki izahati kime ve ne için yapıyoruz” dedi. 

Emre sözlerini şu şekilde noktaladı:

Müvekkilim bir cümlesinden ötürü samimi şekilde özür de diledi. Sosyal medyada “Katli vaciptir” diyen oldu. Elinizi vicdanınıza koyun. Bunlar oluyorken bu davanın görülmesi hakikaten ayıptır. Türkiye hukuk devletidir diyorsak bu davayı konuşmak zorunda olmak benim canımı yakıyor.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU