Prof. İzzet Özgenç: YSK Başkanı'nın görevden ayrılması gerekiyor

"Bir kamu görevlisi, mensubu olduğu kurumun güvenilirliğini sarsacak davranışlarda bulunamaz"

Fotoğraf: AA

Yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya’nın görevden ayrılması veya alınması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özgenç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda YSK Başkanı Akkaya’nın son günlerde yaptığı açıklamalara tepki gösterdi ve şunları kaydetti:

Yüksek Seçim Kurulu Başkanının, görevinin gereklerine aykırı olarak kamuya yaptığı açıklamalar dolayısıyla bir an evvel bu kurumdaki görevinden ayrılması ve hatta, alınması gerekir. Bir kamu görevlisi, mensubu olduğu kurumun güvenilirliğini sarsacak davranışlarda bulunamaz.

Özgenç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezalarının ardından yaptığı bir diğer paylaşımda “Yüksek Seçim Kurulu Başkanı olarak görev yapan bir kişinin İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin vermiş bulunduğu HUKUKA AYKIRI mahkûmiyet kararının muhtemel hukukî sonuçlarına yönelik sözlü açıklamalarda bulunması, hukuken sorunludur” değerlendirmesi yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU