Elon Musk'ın jetini takip eden genç, Twitter hesabının gizlice kısıtlandığını söyledi

Jack Sweeney, Twitter'dan bir çalışanın kendisine uçak takip hesabının "görünürlüğünün dahili olarak ciddi derecede sınırlandırıldığını/kısıtlandığını" söylediğini açıkladı

(Reuters)

Elon Musk'ın özel jetini takip eden Twitter hesabının arkasındaki Jack Sweeney, Tesla'nın CEO'sunun platformu devralmasının ardından hesabın "gizlice kısıtlandığını" söyledi.

@ElonJet hesabını açan bilgisayar programcısı Sweeney, pazar günü Twitter'da paylaştığı zincirde platformun otomatik hesaba karşı harekete geçtiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca anonim bir Twitter çalışanının 2 Aralık'ta kendisine uçak takip hesabının "görünürlüğünün dahili olarak ciddi derecede sınırlandırıldığını/kısıtlandığını" söylediğini açıkladı.

13 Aralık itibarıyla hesabın 526 binden fazla takipçisi bulunuyor.

Sweeney, Twitter içinde Güven ve Güvenlik Başkanı Ella Irwin tarafından gönderildiği anlaşılan bir mesajı paylaştı. Mesajda hesabın "katı bir görünürlük filtresine" tabi tutulması talebi var.

Insider'a konuşan Sweeney, hesabının "aramalarda ve arama önerilerinde yasaklandığına" Twitter çalışanı kendisine ulaşmadan önce "uzun bir süredir" inandığını söyledi.

 


Kullanıcıyı filtrelemeden haberdar etmeden profil ve gönderilerinin daha az görünür hale getirilmesine gizlice hesap kısıtlama (shadowbanning) deniyor. Insider'a göre bir dizi Twitter kullanıcısı, önerilen kullanıcılar listesinde hesabı arayamadığını veya etiketleyemediğini belirtti.

Musk geçmişte gizlice hesap kısıtlama eylemini çok sert eleştirmiş ve platformun, bu uygulamaya ne zaman maruz kaldıklarını kullanıcılara göstereceği bir özellik geliştirdiğini eklemişti.

Daha önce uçağını takip eden hesabı da sert bir dille eleştiren Musk, bunun bir güvenlik riski olduğunu savunarak hesabı satın almayı teklif etmişti. Sweeney, kamuya açık bilgileri paylaşarak uçakları takip eden 30'dan fazla Twitter hesabı açtı.

Bu bir dizi hesap Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft'tan Bill Gates gibi milyarderlerin uçaklarını takip ediyor.

Insider, LVMH'in CEO'su Bernard Arnault'nun yakın zamanda özel uçağını sattığını ve takip edilmemek için uçak kiralamaya başladığını belirtti.

Musk geçmişte, ifade özgürlüğüne ilişkin endişeleri nedeniyle jet takip hesabını yasaklamayacağını söylemişti.

The Independent, yorum için Twitter'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU