NASA astronotlara özel tasarlanmış kişisel bakım ürünleri istiyor

Colgate-Palmolive, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda testler yapacak

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geliştirilecek ürünlerin Dünya'da da kullanılması planlanıyor (Colgate-Palmolive)

NASA ve Colgate-Palmolive astronotların uzayda temiz kalması için anlaşmaya vardı.

ABD merkezli kişisel bakım ürünleri şirketinin yaptığı açıklamaya göre işbirliği sayesinde ağız sağlığı, cilt sağlığı ve kişisel bakım ürünlerinin geliştirilmesine yönelik yenilikçi fikirler keşfedilmesi planlanıyor. Astronotların uzun süreli görevler öncesinde, sırasında ve sonrasında sağlığının korunması hedefleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Colgate-Palmolive, daha az su gerektiren ürünler ve uzay yolculuğuna dayanıklı ambalajlar üzerinde çalışmak istediklerini bildirdi. Şirket ayrıca Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bazı testler yapacak.

Colgate Baş Teknoloji Sorumlusu Stephan Habif, NASA'yla varılan anlaşmaya dair şöyle konuştu:

Uzay yolculuğunun kendine özgü koşullarının anlaşılmasının, tüm insanların daha sağlıklı bir geleceğe sahip olması için etkili fikir ve çözümleri nasıl sağlayabileceğini görmekten heyecanlıyım.

Anlaşma kapsamında eski astronot Cady Coleman da Colgate-Palmolive'e danışman olarak katıldı. 61 yaşındaki astronot şu ifadeleri kullandı:

UUİ, gelecekte Ay ve Mars'a yapılacak görevler için test alanımız. Burası mikro yerçekiminde mürettebatın sağlığını ve performansını nasıl en iyi hale getirebileceğimi öğrenmek için önemli bir fırsat sunuyor.

Colgate daha önce de UUİ'de araştırmalar yürütmüştü. Şirket geçen sene daha etkili ağız bakım ürünleri geliştirmek için istasyonda diş plağının nasıl büyüdüğünü incelemişti. Bu yıl da UUİ'deki ilk özel cilt sağlığı araştırmasıyla mikro yerçekiminin cilde etkisi analiz edilmeye başlanmıştı.

 

Independent Türkçe, Interesting Engineering, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU